Minden lépésedről tud a körzeti orvosod, megosztasz vele mindent, azt is ha olyan szakrendelésre mész/jársz amihez nem kell beutaló?
Az otthoni orvosom kb. 6 éve nem látott.
Itt kinn pedig nem kötelező az orvosválasztás, gyakorlatilag bárhol ellátnak, csak picit több telefonba kerül időnként.
De itt is maximum a nőgyógyászom fog sűrűbben látni, ha majd gyereket tervezünk.
Gykorlatilag soha nem vagyok beteg, mindig egyetem miatti szűrések okán mentem az otthoni dokimhoz, vagy FSME oltást beadatni.
Szerintem a rendszeren keresztül minden orvosi dologról tud, én azon szoktam meglepődni, hogy a munkavállalói státuszomat is tudja, sőt, lehet azt is, éppen ki a munkáltatóm. Egyszer megkérdezem, miket is lát azon a csodálatos eü. rendszeren keresztül.
De ez minden magyar orvosra vonatkozik, olvasd el.: [link]
Az orvosi titoktartás elvileg alapvető kellene legyen.
Az etikai kódex szerint az orvosoknak a beteggel való konfliktus esetén is azt kell tenniük, hogy a beteg olyan orvoshoz kerüljön, akivel együtt tud működni.
Sajnos ez ilyen, igen van a "bunkó beteg", de sajnos az orvosi hivatás ilyen, akinek ez nem tettszik válasszon más szakmát. Ha bunkó a beteg és képtelenség vele együttműködni, az orvosnak akkor is arra kell törekednie, hogy a beteg olyan orvoshoz kerüljön tovább, akivel megtalálják a közös hangot. Ez áll az etikai kódexben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!