Vegetáriánusok! Mi a véleményetek a tojásfogyasztásról?
A vegetáriánusok fogyasztják, a vegánok nem. Én nem szeretem, tehát rántottát pl nem eszek, de süteményben megeszem simán. VISZONT soha nem veszek mást, csak hormontól mentes alternatív vagy szabadtartásút, ezzel véleményem szerint sokat tettem.
Mivel vegetáriánus vagyok és NEM vegán, természetesen fogyasztok tojást, de kizárólag olyat, ami a mi saját fürjeinktől származik.
Mivel külön vannak a kakasok és a tojók, bűntudatmentesen megtehetem azt a tojást, amiben még csak magkezdemény sincs.
Egyesek talán tudják, az eddig “homályban élők” pedig talán bizarrnak tartják, de a tojás a tyúkok “menstruációja”, ami értelemszerűen teljesen más, mint egy emlősé.
Tele van fehérjével és vitaminokkal, így nem az az etikus, ha hagyjuk őket megrohadni, hanem az, ha fogyasztjuk és élünk vele, mert a magtalanokból úgysem lenne csibe.
Minimális B vitamin és szelén van benne, de egyébként csak zsír és fehérje az egész. Igazi koleszterinbomba.
A bio tojás sem egészséges, az ipari meg pláne, tele van hormonokkal és gyógyszer maradványokkal.
Aki pedig vegetariánus és tojást fogyaszt, az a csirkehúsipart is támogatja, mert miután már tojnak elég tojást eladják őket a húsiparnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!