Hogy tudnám erősíteni magamban a pozitív gondolkodást?
Nagyon sokat stresszelek sajnos. Sok a negatív gondolatom. Amikről tudom hogy sokszor teljesen felesleges. Hogyan tudnám ezeket leküzdeni és a pozitív dolgokat erősíteni? Ha magamban mondom akkor előbb utóbb tudatosul bennem?
Segítsetek
Oda kell figyelni a gondolatokra. Ha rajtakapod magad, hogy negatív gondolatok járnak a fejedben változtasd meg. Én ilyenkor pozitív gondolatokat hallgatok youtubeon. Például a Titok című filmet. 101 pozitív állítás.
Később meg már automatikus lesz.
Roppant egyszeru: legyel optimista!
Igy legalabb ha rossz gondolataid tamadnanak tudhatod, hogy biztosan jo lesz a vege :)
Koncentrálj minél többször a jó dolgokra, halgass minél több olyan zenét, ami kihúz a gödörből.
Nekem pl. ez sokat segít:
Én is rettenetesen negatív vagyok. A pszichológus azt adta házi feladatnak, hogy esténként írjak tíz pozitív dolgot, ami a napomban történt. Nekem ez borzasztó nehéz, mert úgy érzem, hogy önmagamat, a személyiségemet tagadom meg, amikor pozitívan kell látnom dolgokat.
Ha gondolod, te is kipróbálhatod, vannak már előre nyomtatott, szépen megdizájnolt "Hálanaplók", könyvesboltban lehet kapni. Neked hátha hatásos lesz, de előre szólok, hogy hónapokig kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!