Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi bajom lehet?

Mi bajom lehet?

Figyelt kérdés

Mostanába annyira rossz a hangulatom szinte az eberekhez sincs kedvem.Amikor suliba vagyok általába csak ülök a padomba szünetekben is ,semmi kedven az emberekhez és a hülyeségeikhez... Néha már túl sok ,hogy mindneki boldog és röhög .. és csak a magáét mondja ... szóval nincs rendszer az életemben ,a napjaim nem állnak konkrétan semmiből, annyi mindent szeretnék csinálni ,de nem vagyok motivált... elkezdtem az angol nyelvet tanulni ,de nagyon lassan megy meg igazából sokszor kedven sincs hozzá és ha belegondolok ,hogy nem tanultam vagy mit nem csináltam amit akartam volna nagyon bosszant ... nehezen tudok konertrálni bizonyos dolgokban és a suliban sem teljesítek túl jól... nem tudom mi a bajom ,folyton beképzelek magamnak dolgokat ,hogy éppen milyen beteg vagyok,szeretem magam sajnáltatni ....van amikor csak nagyon szar kedvem van és elkezdek sírni... elfelejtek élni és értéktelen átlátszó emberkének érzem magam .. pedig vannak céljaim és attól félek nem tudok ezeket a kitűzött túl nagy célokat megvalósítani ... néha jól esne egy psichológussal is elbeszélgetnem vagy valaki aki figyel rám elmondani neki mi bánt , de a szüleimnek úgygondolom nem mondhatnám csak úgy meg ,hogy szeretnék psichológushoz járni ...

15/F a hasznos és építő jellegű hozzászólásokért örök hála .:)

2017. nov. 21. 22:26
 1/2 anonim válasza:

Azt hiszem, ilyesmi lehet a depresszió, de gondolom annak is több fokozata van. Ha nincs senki, akivel megbeszélheted, le is írhatod (jó esetben csak papírra, magadnak, ne a nagyvilágba). Nekem ez szokott segíteni, ha rossz kedvem van és pl. kezdek kétségbeesni a jövővel kapcsolatban, vagy éppen elegem van mindenkiből.

Nem tudom, mennyire vagy vallásos, de az ima is segíthet. Ha nem tudod, hogyan kell, egyszerűen csak kezdj el beszélni Istenhez (akár magadban is lehet, nem muszáj hangosan). Mondd el neki, mi bánt, hogy eleged van mindenből és milyen szerencsétlen vagy. Aztán gondolj arra, hogy Ő hatalmas, neki minden problémára ezerféle megoldása van, szeret Téged és csak kérned kell a segítségét és hinned, hogy megkapod, Ő szívesen adja.

Meg nem régen találtam egy Androidos alkalmazást (YouVersion Biblia), vannak benne napi Igék, meg lehet Igés képet is készíteni (ez a funkciója tetszik a legjobban), szóval ez színesebbé teszi a Bibliatanulmányozást. A Bibliában lehet olvasni Istenről, hogy milyen jó és sok-sok ígérete van. Szaván kell fogni. :)

Ja, és angol tanuláshoz: Duolingo :)

Nem kell tökéletességre törekedni. Ismerek egy nagyon jó honlapot, ami nekem segített egy kis rendszert vinni az életembe, van rajta egy 30 napos rutinkiépítő tréning (ingyenes, emailek jönnek hetente háromszor, nem csak a háztartásról szól).

A mellékvese kifáradásnak is érdemes lehet utána nézni, amit gyakran a hosszan tartó stressz okoz, és fontos vitaminokat pótolni (pl. [link] ) (Mondjuk a B vitaminok pótlása sohasem árt, mert vízben oldódóak, a felesleg távozik...)

Meg a sport is jót tesz, csökkenti a stresszt, le lehet vele vezetni a feszültséget (kiadós séta, futás, úszás, vagy akár valami súlyzós/vizespalackos edzés). :)

Remélem tudtam segíteni valamennyit. :)

28/N

2017. nov. 23. 07:25
 2/2 anonim válasza:

Itt 47F, orvosi végzettséggel (kutató).

Amit leírsz depresszióra utal, amennyiben szervi eltérések az agyban kizárhatóak.

Bővebben itt:

[link]

A depresszió nem szégyen vagy bűn, és nem mindenkinek sikerül segítség nélkül kilábalni belőle vagy kordában tartani. A depresszió lehet reakció (ún. reaktív: pl. gyász, szerelmi bánat) vagy spontán (ún. endogén). Az utóbbi gyakran évszakos jelleget ölt: ősszel romlik, tavasszal javul, ami a napfénymennyiség váltakozásaiból fakad részben.

Javaslataim:

1) Fordulj orvoshoz (a pszichológus ide kevés, súlyos esetben pszichiáterre lehet szükség, de mindenképp ki kell zárni a hangulatzavarod szervi okát)

2) Néhány dolog segíthet: korlátozzad a napi alvást 8 órában (de 6-7 óra rendszeresen kell!). Rendszeres testmozgás (úszás, futás sokat segíthet). Bármely képernyő használatát korlátozni kell a világos napszakra. Sötétedés után csak a kék fény kiszűrésével érdemes használni tabletet, mobilt stb (napközben viszont részben segíthet pótolni a napfény hiányát a szem számára). Tartózkodj minél többet számodra kedves közösségben. Korlátozzad a szénhidrát/cukor bevitelét, pusztítja az agyat és ront a depresszión (üdítő, keksz, chips, péksütemények...). Korlátozott mennyiségű koffein (max 3 eszpresszóval ekvivalens) szintén javíthat, ha nem vagy szorongásra hajlamos. Az alkoholt kerüld, igazából ront a helyzeten/hangulaton. Lelki gyakorlatok (ima, meditáció) szintén segíthetnek). D vitamint szükséges pótolni, ha felmerül a hiánya.

3) A gyógyszeres kezelést amíg lehet, el kell kerülni. Ha mégis szükséges, a lehető legrövidebb ideig tartson. A pszichoterápia viszont hasznos, és ártalmatlan kezelési mód.

Jobbulást!

2017. nov. 24. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!