Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hagyjam ebben a helyzetben...

Hagyjam ebben a helyzetben hogy a szüleim fizessék a terápiámat?

Figyelt kérdés
Kiskamasz korom óta rosszul vagyok mentálisan. Extrém szorongás,személyiségzavar, depresszió, öngyilkossági késztetés,minden szerepel a listában kb. Nem volt valami fényes az életem,főleg a testvérem miatt, aki terrorban tartott, ő beteg mentálisan. A szüleim nem vették észre hogy késsel esett nekem, hogy fenyegetett,zsarolt. Aztán nem vették észre hogy egyre mélyebbre süllyedek lelkileg, aztán ha próbáltam szólni jól lecsesztek. Apám főleg kiakad ha próbáom elmondani miket érzek. Ugyanakkor párszor annyira vészes volt a helzet hogy pszichiáterhez elvittek, minden esetben aztmondták az orvosok hogy azonnali kezelés kellene,mert ez súlyos. Néhányan jót akarnak ami meghat de aztán itthon megkapom hogy nekem semmi bajom csak önző dög vagyok.. Na most nekem semmi pénzem mivel iskolába járok, de szerintetek ezek után hagyjam hogy ők fizessék a terápiámat? Aztán meg az lenne hogy semmi bajom csak viszem a pénzt... Mit tegyek?

2017. nov. 15. 14:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Természetes, hogy ezt érzed, mert pont ez a bántalmazás egyik fő ismérve: lerombolni az áldozat önbecsülését, önértékelését, elérni hogy egy utolsó féregnek érezze magát. De ez nem a valóság, hanem aljas manipuláció eredménye benned.

Valóban értékes dolog, hogy felneveltek (=fizikailag életben tartottak), iskoláztak, de a végeredmény szempontjából nem releváns, hiszen érzelmileg meg kutyául vagy és ezt szintén nekik "köszönheted". Nagyon úgy tűnik, hogy csak lábtörlőként funkcionálsz a családban egy halom frusztrált családtaggal, akik a saját feszkóik levezetésére használnak fel.

Lehet, hogy kissé idealistán hangzik, de globálisan mindannyiunk érdeke, hogy elégedett, kiegyensúlyozott emberek lakják a bolygót, vegyenek körül minket, mert ettől függ az életminőségünk, az ilyen emberek nem érzik szükségét, hogy bántsanak másokat vagy kárt okozzanak, ellenben önzetlenebbek és segítőkészek, vagyis jóval kiszámíthatóbb, megbízhatóbb környezetet teremtenek számunkra.

Vagyis a családtagjaidnak sem érdekük, hogy ők maguk frusztráltak legyenek és az se, hogy Téged ennyire maguk alá tapossanak. Ők mégis ezt teszik, mintegy azért tartva téged életben, hogy ott legyél bokszzsákként, amikor rájuk jön a dühöngés. Ez totál beteg, ezért ne legyél hálás szerintem.

Ne ahhoz lődd be az igényed, hogy vannak, akik Nálad is jobban szenvednek vagy hogy van, akinek tető sincs a feje felett, sose lépj vissza a valós igényeidtől arra hivatkozva, hogy van, akinek "ennyi se jut". Egyrészt mert nem tudhatod, hogy mások életében mi jelenti az értéket, másrészt Te egy független ember vagy és fontos, hogy az alapszükségleteidben ne szenvedj hiányt, ezért munkálkodj azon, hogy megkapd őket.

A tapasztalat különben is azt mutatja, hogy inkább az érzelmi, mintsem az anyagi biztonság az, amitől jobban érezzük magunkat. Az anyagi semmit nem ad, ha közben érzelmileg kicsinálják az embert, viszont az érzelmi biztonság simán túlsegít az anyagi nehézségeken.

Furcsa paradoxon, hogy a szüleid az anyagi javakat megadják Neked, míg egy olyan sokkal fontosabb dolgot megvonnak, ami nem kerülne pénzbe. Szóval ezért pláne nem kéne hálásnak lenned.

2017. nov. 16. 15:12
 12/13 anonim ***** válasza:
fantasztikus írás utolsó, mintha rólam írtad volna
2017. nov. 17. 05:22
 13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom mindenkinek aki irt!!! <3 :) :)
2017. nov. 17. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!