Hagyjam ebben a helyzetben hogy a szüleim fizessék a terápiámat?
Ha tb által mennél pszichiáterhez?
Tudom, hogy nem könnyű, én is kifogtam pár olyat, aki nem vált be, DE ugyanez megtortent akkor is amikor fizettem érte. Most végre találtam egy olyan terapeutát aki tenyleg segít. Életemben először erzem, ( es a környezetem is), hogy van értelme annak, hogy terápiára járok. És ehhez a pszichologushoz tb alapon járok
A gyerekek pszichés problémái 12-14 éves korig 99%-ban a családból jönnek. Még azok is, amik látszólag más környezetben gyökereznek. A család az, ahonnan nem jön számára védelem, ahol a szülőknek nincsenek jó megoldási stratégiáik, amit az öntudatlanul fejlődő kisgyerek elsajátíthatna, minden további probléma ebből fakad. Ha egy kisgyereknek bármilyen viselkedési zavara van vagy korai önértékelési problémái, vagy a fejlődésében jelentkezik valami, de akár fizikai betegségeknél is - pl. egy jellegzetes ilyen betegség az asztma - a szülőknek(!) kellene pszichológushoz fordulniuk, vagy minimum a gyerekkel együtt el kellene menniük családterápiára. Szerencsére ma már sokan így is tesznek. Persze ehhez kell némi önkritika és pszichológiai ismeret, s némelyek felnőtt korukban is túl hiúak ahhoz, hogy beismerjék a hibáikat. Ahogy leírod, a családtagjaid miket művelnek, egyértelmű hogy ők nincsenek semmilyen pszichológiai ismeret birtokában sajnos. Így teljesen érthető, hogy problémákkal küzdesz. Amit szavakkal, viselkedéssel rombolnak benned, azt nem teszi helyre a gyógyszer, viszont a pszichoterápia és egyéb kiegészítő terápiák (pl. Hellinger, KIP, kineziológia stb. - jó terapeuta ilyenekre is elküld, ha jónak látja) nagyon hatásosak lehetnek. A pszichoterápia egy hosszú folyamat és alaposan átalakít, a többiek lehetnek rövidebbek és egy-egy részterületen hatásosabbak.
Szerintem hagyd, hogy fizessenek, elvégre ők az okai a problémádnak. Csak találj egy jó terapeutát. Segítő központokat is megpróbálhatsz, lehet hogy tudnak ajánlani vagy akár segíteni a problémádban, akár elköltözésben is. Senkinek nincs joga lelkileg (se) bántalmazni Téged és amit a családod művel, az maximálisan a bántalmazás kategória.
Azon ne fájjon a fejed, hogy később hogyan hánytorgatják majd fel az anyagiakat. Ha sikerül eredményeket elérned a terápiával, akkor teljesen más ember leszel, lepereghet rólad amit mondanak, helyreállhat az önbizalmad és kiteljesedhetsz. Ha pedig egy egészséges önbizalmú ember leszel, könnyedén válhatsz sikeressé és "fizetheted vissza" nekik, ha gondolod az összeget, amit a saját hibájuk miatt kellett rád költeniük.
annyira rendesek vagytok mind, komolyan! <3
viszont én olyan vagyok hogy úgyérzem egy hálátlan dög vagyok.. mert ilyenkor az jut eszembe hogy felneveltek, járhatok iskolába stb... nemtudom. tudom fárasztó vagyok bocsánat hogy itt panaszkodok :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!