Ezt mire vélitek?
Tapasztalat szerint a sressz egyik legjobb levezetési módja, valamilyen fizikai tevékenység végzése.
Viszont én hiába próbálom sporttal (mondjuk x km-nyi kerékpározással vagy intenzív futással) levezetni egyszerűen nem sikerül.
Sok embernél látom, hogy tombolással, töréssel-zúzással perceken beelül levezetik a feszültséget. (nálam is így van)
Mi az oka az efféle emberi viselkedésnek?
Szerintem az primitívség, ha valaki csak agresszióval, töréssel-zúzással tudja levezetni a feszültségét.
Nem fáradsz ki eléggé a sportban, nem elég intenzív. De akkor próbálj meg mást. Olvasás, meditálás, zenehallgatás.
De vannak nagyon jó légzőgyakorlatok is. Én jógán tanultam egy kb. 5 perc alatt elvégezhető légzőgyakorlatsort és nekem nagyon bevált, bármilyen helyzetben megnyugtat és bárhol elvégezhető.
Én ilyenkor boxolni szoktam. Van rendes boxzsák a pincébe, és addig verem, amig bírom.
A sok stressz agressziót vált ki, nincs amin levezetni, és ezért érzed a késztetést hogy felfordíts mindent magad körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!