Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ezt mire vélitek?

Ezt mire vélitek?

Figyelt kérdés

Tapasztalat szerint a sressz egyik legjobb levezetési módja, valamilyen fizikai tevékenység végzése.

Viszont én hiába próbálom sporttal (mondjuk x km-nyi kerékpározással vagy intenzív futással) levezetni egyszerűen nem sikerül.

Sok embernél látom, hogy tombolással, töréssel-zúzással perceken beelül levezetik a feszültséget. (nálam is így van)

Mi az oka az efféle emberi viselkedésnek?

2017. nov. 10. 19:37
 1/3 piriiiii ***** válasza:
45%
Egész egyszerűen rövidebb az iő és intenzívebb a tevékenység (öt perc alatt szétverni egy szobát kontra 20 perc alatt 15 km-t tekerni), nagyobb az adrenalin.
2017. nov. 10. 19:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az primitívség, ha valaki csak agresszióval, töréssel-zúzással tudja levezetni a feszültségét.

Nem fáradsz ki eléggé a sportban, nem elég intenzív. De akkor próbálj meg mást. Olvasás, meditálás, zenehallgatás.

De vannak nagyon jó légzőgyakorlatok is. Én jógán tanultam egy kb. 5 perc alatt elvégezhető légzőgyakorlatsort és nekem nagyon bevált, bármilyen helyzetben megnyugtat és bárhol elvégezhető.

2017. nov. 10. 19:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor boxolni szoktam. Van rendes boxzsák a pincébe, és addig verem, amig bírom.

A sok stressz agressziót vált ki, nincs amin levezetni, és ezért érzed a késztetést hogy felfordíts mindent magad körül.

2017. nov. 10. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!