Titeket nem zavar ez a sok írástudatlan ember?
Mondjuk kimondottan nevetséges, ha valaki bele köt a helyesírásba, miközben ő maga se tud helyesen írni.
"fõleg" -ez mi? Ja, hogy főleg lenne, hosszú ű-vel? Gondolom ez meg: "vesszõt" vesszőt akart lenni. Ha kötözködni van kedved, előbb nézd meg, higy te kikezdhetetlen vagy e. Mert ez esetben nagyon nem.
Engem az elírások nem zavarnak. Az sem zavar, ha van a mondatban egy oda nem passzoló szó, mert a telefon van olyan édesdrága, hogy átalakítja kívánt szót, valami másra. Ez még oké, fantáziám is van elég hozzá, hogy kitaláljam, hogy mit is akart pontosan írni az emberünk. Az sem zavar, ha helyenként kimarad egy szó, velem is megesik. Az sem érdekel, hogyha valaki nem ír ékezetet, kezdetben telefonon én sem írtam. (De most már írok :))
De az már naaagyon irritál, hogyha valakinek tényleg nem jó a helyesírása, és ráfogja a telefonra. Például: ILYESZTŐ. LY-nal! Ezt a szót ilyen formában elég gyakran látom itt. És mikor felhívom rá a figyelmet, hogy az úgy nem egészen okés, cseréld le az ly-odat egy sima j-re, akkor: "telefonrol vok elirtam....." NEM! Ilyen NEM létezik! Olyan még igen, hogy ihesztő, vagy ikesztő, de ember, olyan nincs, hogy véletlenül pont egy l-t és egy y-t nyomsz be 'j' helyett! :D De ha nem fogja rá a telefonra, akkor is nagyon zavaró az, hogyha valakinek - kerek-perec kimondva - sz/\r a helyesírása. Ez egy olyan hely, ahol írásban kommunikálunk, muszáj arra törekedni, hogy helyesen írjunk, és érthetően megfogalmazzuk a gondolatainkat. Ez az utóbbi is több embernek gondot okoz :D Olyan kesze-kusza szövegeket tudnak legépelni néha...(Néha... Gyakran!) Vagy pont az ellenkezője: szinte semmi részletet nem ír le, örülünk, hogyha a kérdése áll 5 szóból. :D
Mindegy, nem ragozom tovább. Engem szokott zavarni, de igyekszem visszafogni magam, és nem bántani senkit ezek miatt.
Az a poén, hogy -a többiek szidása közben- minden második hozzászólásban van helyesírási hiba.
pl.:
"Engem nem zavar...ez a nyelv ez eléggé nehhéz"
""fõleg" -ez mi? Ja, hogy főleg lenne, hosszú ű-vel?"
stb...
Én nem vagyok nyelvtan náci, de nekem is ilyen karakterek vannak a telefonomon, tehát megértem.
Néha szándékosan gépen írom emiatt a legtöbb kérdést. Azt nem értem, hogy miért olyan idegesítő az elírás, engem inkább a buta tartalom szokott zavarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!