Szerintetek milyen lesz a következő generáció?
Kinövik magukat a mostani fiatalok vagy továbbviszik a jelenlegi szokásaikat?
Néhány év múlva természetes lesz, hogy egy baráti összejövetelnél egy rakás 30-as neki áll LOL-ozni, meg Cs-zni?
Általánosan elfogadottá válik a köznapi nyelvhasználatban minden fiatal kedvenc szava, a g.eci?
Kitolódik a gyermekvállalási határ 30 fölé?
stb.
Azt gondolom a videojáték mint időtöltés az személyiségfüggő, én pl mobiljátékkal órákat játszom hogy tartsam a többivel a lépést és pl egy "versenyben" Top 5-ben benne legyek, ez viszont állandó telefon "nyomkodást" eredményez mindenhol.
Csúnya szavakat megint csak olyan használ aki hajlamos rá, én nem illedelmes udvarias közegben nőttem fel suliban, lakóhelyemet illetően, ebből kifolyólag ha pl elejtek boltban valamit simán kimondom mások előtt hogy "b@*d meg az anyádat"
Gyerekvállalásban is meg van a válaszom erre: a 180ezres fizetésem arra elég hogy a régi szaladgálós autómat fenntartsam, a fiatal évjáratú motoromat gumizzam tankoljam, és magamra jusson, kicsit tudok spórolni is, nagyobb váratlan kiadásokra ha kellene.
Nem nagyon foglalkozom párkapcsolattal mert ellátom magam, közösködésre, vitákra, máshoz alkalmazkodáshoz pedig nincs kedvem.
Én ezek mellett remélem hogy a következő generáció már elfogadóbb lesz egy füves cigivel szemben pl.
25F
Miért ne nőnék ki a szokásaikat?
Az emberek folyamatosan fejlődnek, változnak, alakul a jellemük. Ha nem "nőnénk ki" a szokásainkat akkor életünk végéig fogócskáznánk meg a homokozóban játszanánk.
A LOL-ozásnak, CS-nek mi köze a fiatalsághoz? Igen, vannak akár felnőtt társaságok is akik videójátékozni szeretnek. Mint ahogy más társaságok horgászni, sörözni, vagy épp meccset nézni. Miben rosszabb a gépezés mint bármi más?
A "g..ci" meg inkább a romák meg a nem túl tanultak szava járása. És ez sem mai szó.
A gyerekvállalás meg inkább anyagi, társadalmi helyzettől függ. Sok ismerősömnek van gyereke, főleg olyanoknak akiknek korán meg tudták teremteni a szüleik az anyagi biztonságot, pl kapott egy lakást és párt is talált. Másrészt 19 évesen elkezdenek az emberek egyetemeket, 5-6 év simán elmegy vele, ott vannak hogy 25 év felett kezdenek dolgozni. Én még relatív magas fizetéssel is csak a 30-as éveim közepére látom lehetőségét saját lakásnak például. Addig marad az albérlet meg a hajtás.
Szerintem nincs nagyobb baj ilyen téren a mai generációval. Természetesen suhancok és idióták is vannak, de azok mindig is voltak és lesznek.
A LOL-ozással meg CS-zéssel nem tudom mi bajod. Én speciel kerülöm ezt a két játékot. De amíg nem segélyen él hogy ezeket játszhassa addig azt csinál a szabadidejében amit szeretne. Nem értem mi baj van velük. Vagy most divat ezeket szídni?
Lehet szídni a mai fiatalokat akik "szennyműsorokon nőnek fel". De nekem az a tapasztalatom hogy a fiatalabb generáció megválogatja mit néz és eléggé kritikus vele szemben. Miért? Mert már megteheti. Mert nem néz TV-t hanem az interneten böngészve azt néz amit akar amikor akarja. Nem az van hogy ami megy a TV-ben az van és kész. Elég kritikusak és megtalálják a minőségi szórakoztatást ami mögött tartalom is van. Emellett a fórumokon átbeszélik azt és érdekli őket a mögöttes tartalom, hogy az adott műből mit tanulhat és hogy viheti át az életébe. Ez vonatkozik a minőségi videójátékokra épp annyira mint a filmekre.
És lehet azzal jönni hogy sok az elhízott gyerek meg a nagyon vékony mert egész nap otthon gubbasztanak. Azomban én ennek is az ellenkezőjét tapasztalom. És ha elmentek pár edzőterembe, sportklubhoz vagy bárhova akkor láthatjátok hogy sokan adnak magukra és rendkívül szimpatikus emberekkel találkozhattok. Egy egy középsulis gyerek úgy ki van gyúrva hogy egyetemista sportolókat szégyenít. Persze ehez tovább kell kicsit menni véleménytalkotni mint az őrsi ikea elötti lejmolós placc.
Káromkodni mindig káromkodtak és fognak is az emberek.
Igen. A gyerekvállalás az tolódik. De ezért én speciel nem őket hibáztatom. Elképesztően magasak az adók. A cégek nem tudnak versenyképes fizetést biztosítani. De az elvárás magas. Oktatás egyre kevesebb támogatást kap a magas adók ellenére. Az emberek nagy része örül ha 30 éves korára meg tudja teremteni a feltételeket hogy egy fix ALBÉRLETBEN megálljon a saját lábán. Fix háttér nélkül meg bocsánat de csak a felelőtlen idióták vállalnak gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!