Csak én látom így vagy a következő generácíó mindig szebb mint az előző adott családon belül?
Persze a nagy többségről beszélek. De régóta bántja a szemem h a családok akiket ismerek ott mindig szebb lett a lány mint az anyuka. És mikor annak gyereke lett, az még szebb lett.
Konkrétan hugom sokkal szebb nő lett, mint anyukám volt. Viszont anno anyukám szebb nő volt mint mamám valaha.
Értitek h mire akarok kilyukadni? Szerintetek ez álltalában így van? :D
szerintem ha régi képeket megnézel a nagyszüleidről, vagy anyukádról, akkor nehéz úgy összehasonlítani, hogy ki volt szebb.elvégre volt olyan időszak amikor a rövid hajú lányok voltak a divatosak stb.mindig más számít szépnek, ideálisnak. és 1-2 képből még nehéz megmondani, hogy milyen lehetett annak idején.:)
kár így összehasonlítgatni
Nincs így szerintem.
A mi szemünknek a mostani fiatalok a szépek, de ha megnézem pl. nagyim fiatalkori képeit, hát gyönyörű nő volt. Párom édesanyja is csodásan szép lány volt. Egy csúnya nőismerősöm lány viszont álomszép lett, viszont az ő kislánya elég csúnyácska (bár amúgy tündéri, édes, egészséges, szeretnivaló).
Annyi mindentől függ, milyen lesz valaki... Az apától, az életmódtól, az anyagi helyzettől, tanultságtól stb. hogy lehetetlen ilyet kijelenteni.
Van egy olyan dolog is, hogy trend.
En 16 evesen egy atlagos kamaszlany voltam. Hetkoznap sosem sminkeltem, farmerban es pulcsiban jartam, egyszeru hajviseletem volt.
A mai 16 evesek mar olyanok, mintha modellek lennenek. Suliba is miniszoknya, esti smink, perfekt haj, mukorom... Meg egy fenykepen sem tudnak termeszetesen kinezni, hanem pucsitas, csucsorites, szemoldokhuzogatas.
Tul liberalisak a szulok.
Azért tűnik úgy, mert mindig az adott divathoz viszonyítod és mindig a korszak divatja az etalon. Ha most egy mai divat szerinti szép lányt beöltöztetnél vastag keretes szemüvegbe, beondolálnád a haját, és ráadnád a kötött kardigánt, rögtön másképp látnád.
Néha egyébként én is így látom, de tényleg csak szemlélet kérdése.
Az én nagymamám pl. úgy nézett ki fiatal korában, mint a Karádi Katalin. Ha rákeresel a színésznő képeire, akkor még mai szemmel is azt mondod, hogy valóban szép volt és én büszke vagyok a nagymamám akkori külsejére, mert igen jó géneket örököltem. A férje, azaz a nagypapám is jóképű férfi volt. Szép hullámos sötét haja volt, nagy kék szeme, és szépen ívelő szemöldöke, vastag, húsos ajka. A szép arcvonások, szép szemöldök és száj továbbra is megmaradt a leszármazottaknál nálunk a családban, anyámnál, testvéremnél, sőt unokatestvéreknél is megmaradtak ezek a jellegzetes vonások.
Viszont volt egy időszak, kb. a 70-es években, mikor sok kisgyereknek nagy, és amolyan rombusz formájú feje volt. Sokszor hátul lapos. Szerintem azért nagyban befolyásolta a két világháború is a gyerekek fejlődését, volt időszak, mikor nem jutottak az anyák elé élelmiszerhez, vitaminhoz, a fogazatuk is rosszabb volt, és ez még sokáig kihatott a későbbi generációra is egy családban.
Nagyon nem mindegy, hogy az ősök hogyan élték meg a háborút, mert az én nagymamám pl. eléggé biztonságos helyen volt, nem sújtotta őket olyan mértékben és dolgozni is alig dolgozott életében. De a férjem nagymamája folyton menekült és több testvérét is elvesztette, ráadásul eleve betegen, vagy halva születtek. Kevés volt az élelmiszerük és cselédként dolgozott, ráadásul folyton erőszakoskodtak vele. A lánya, tehát az anyósom már sokkal rosszabb adottságokkal született, gyengébb az immunrendszere, gyenge a csontozata, ebből kifolyólag a fogai is. Az Ő gyermekei már valamivel egészségesebbek, de ők is gyenge csontozatúak. A férjem jóképű, és erős, de a neki is eléggé romlanak a fogai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!