Éreztél már úgy, hogy amire egy életen át vágytál, igazából haszontalan?
10 éves lehettem, amikor eldöntöttem, mit szeretnék tanulni. Eltelt 13 év, ma volt az első napom, és valahogy tudatosult bennem, hogy mégse olyan jó ez. Mármint, elvégzem, és mehetek diplomás munkanélkülinek.
Már az is megfordult a fejemben, jobb lett volna mondjuk eladónak vagy pincérnőnek tanulni, mert azzal leglább lenne valaha állásom.
Jó, betölthetek olyan állásokat, ahová csak kell egy diploma, ill az általános megítélés is jobb, de akkoris.
(Aki kezdené, hogy "persze, az állam pénzén", annak üzenem, hogy nem Magyarországon)
Igen, de szerencsére még az egyetemen.
Szakot váltottam.
Nem lehet, hogy csak sok volt az első nap? Például nagyon meg akartál felelni (akár nem is tudatosan), vagy rád zúdítottak sok mindent? Egy nap után... még alakulhat. (Nem véletlenül van a 3 hónap próbaidő sem.)
De ez valami olyan szak, ami ennyire egyértelműen predesztinálja, hogy csak azt végezheted? Nincs más terület, ahol szintén ennek a végzettségednek (és érdeklődésednek) megfelelően el tudnál helyezkedni, csak mondjuk más munkakörben, más feladatokkal stb.?
Átérzem a helyzeted. Évekig készültem arra, hogy ott legyek, ahol vagyok. Most meg azon gondolkozom, hogy biztos-e... Egyik nap úgy érzem, igen; másnap pedig azon agyalok, hogy ettől még egy árufeltöltő állás is jobb lenne, mert az mechanikus, tuti, hogy nem viszem haza a melót stb., és a szabadidőmben meg csinálhatnám, amit szeretek.
BA diplomával max vmi irodai állást tölthetek be, ha továbbmegyek, lehetke tolmács
Ez a szak volt az álmom, most is az, csak szomorú, hogy haszna nincsen.
Az volt az álmom, hogy pénztáros legyek és most az vagyok. Imádok beülni és pötyögni, csak húzogatni a termékeket, vigyorogni, mint a tejbetök a megkeseredett, elfáradt emberekre. Egyszerűen imádom!
Hozzá tartozik, hogy lediplomáztam, mérnök lettem és főállásban dolgozok a szakmámban. Ez nem tartozott az álmaim közé, de szeretem a szakmámat, szeretem a munkámat. Részmunkaidőben beteljesítem gyerekkori álmomat, aminek aztán semmi, de semmi értelme, tök haszontalan, hiszen nem vagyok a társadalom hasznos tagja azzal, hogy én szabadidőmben, heti néhány órában ücsörgök és huzogatom egymás után a termékeket miközben vigyorgok, mint az állat... Alig keresek vele pénzt, ráadásul ott vannak mellettem a robot kasszák. Az ég világon semmi, de semmi értelme az "álmomnak". De ÉLVEZEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!