Hogy bírjam ki januárig fogszabályzó nélkül? Egyre rosszabbul vagyok lelkileg.23N
A fogaim egészségesek, hófehérek, nincs egy tömésem sem, sosem volt gond vele, kivéve azt hogy a felső 2 fogam kissé előrébb áll, és van közte egy kisebb rés. Annyira nem durva, de mostanra már egyre jobban zavar. Minden este sírok, önbizalomhiányos vagyok. Kisiskolás koromban volt éjszakai fogszabályzóm persze, a szüleim erőltették hogy szépek legyenek a fogaim, viszont semmit nem használt. Plusz állandóan felsértette a számat, sírtam folyton. Így hogy az lekerült, abbamaradt a dolog. Viszont most meg az utolsó félévem van az egyetemen, gyakorlaton vagyok, nincsen időm semmire. Elhatároztam hogy januárban elmegyek orvoshoz, és rakatok fel fogszabályzót. Viszont már nem bírok tükörbe sem nézni. Hogyan bírjam ki addig? Annyira bánom hogy hamarabb nem rakattam fel állandót, hiába mondták a szüleim.
Akik voltak hasonló helyzetben, tudnak valamit tanácsolni?
Sajnálom, hogy ennyi bunkó és ostoba ember van itt. :(( Nagyon sajnállak és meg tudom érteni a helyzetedet, bár én a fogaim miatt sose voltam magam alatt, de szerintem mindenkinek van olyan része magán amit szívesen megváltoztatna. Üzenem annak a válaszolónak aki szerint a fogszabályzó semmire nem jó, hogy előbb olvasson már utána mielőtt olyanról ír amihez nem ért. Ugyanis nem csak esztétikai szempontból fontos a szabályos fogsor, hanem egészségügyi szempontból is. Egy torlódott vagy harapás hibás fogazattal akár emésztési problémáid is lehetnek, a fogad hamarabb megy tönkre, a helytelen rágás miatt az állkapcsod is fájhat egy idő múlva. Szóval ez nem olyan mintha valaki pl. feltöltetné a száját. És a fogad nem áll vissza, ha használod utána a helybentartó készüléket amit mindenki kap. Miért tetetne bárki fogszabit ha később visszaáll? Nincs értelme :D
Én azt tanácsolom, próbáld meglátni a jó oldalát, hogy addig amíg nincs fogszabid, bármit ehetsz, nem fáj a fogad, stb. Nem is tudod mennyire hiányzik hogy beleharapjak egy almába :D Már elhatároztad magad, ez tök jó, egy lépéssel közelebb vagy a cél felé! Ennél már csak jobb lesz! :)
# 21
Semmi újat nem írtál inkább konzultáj több szakorvossal és végül egy hozzáértővel, aztán meglátod az igazságot.Nem mindenkivel lehet csodát tenni, de mindenkit egy kis reménnyel jól le lehet húzni, ami nagyobb cél manapság, mint a beteg vágya-egészsége;)
Ja, nem áll neki vissza ha használja ketrecet...gratulálok és ha nem használja rendszeresen és időnként, akkor igazam volt:DD
Képzeld "konzultáltam" több szakorvossal is, mielőtt feltették a fogszabályzómat. De valójában nem értem miről beszélsz, olyan mintha egyenesen tagadnád a fogszabályzó hatásosságát. Pedig elég lenne annyit beírnod google-be hogy fogszabályzó előtte utána...
Lehetséges, hogy nem mindenkinek lehet feltenni, de ez nagyon ritka, és leírás alapján a kérdezőnek nincsen súlyos problémája.
Abban teljesen igazad van, hogy ha nem használja valaki rendszeresen a fogszabi utáni készüléket, akkor annak visszaállhatnak a fogai. Tehát hordani kell, a fog kb. 1,5 év után "csontosodik" teljesen az új állapotába.
De nem szeretnék erről vitatkozni, mert ez off és a kérdezőnek nem segítünk vele :)
# 23
Az igazság nem a google-ban van, hanem az életben:DDDD
Kiegészítem, nem megélhetési szakorvosra utaltam...
81%-os igenis sokat segítettél vele!!
Durva gondok nincsenek a fogaimmal, csak kiállnak meg van egy rés az első 2 fogam közt. De ránézésre csúnya szerintem. A fogorvosom is azt mondta hogy szabályzással hátrébb kéne mennie a fogaimnak és amit te is írtál hogy rosszul harapok vele aminek lehetnek következményei. Mivel normál esetben nem állnak ki az emberek fogai.. Nagyon irigylem azokat akiknek pl gimiben volt fogszabályzójuk. Már rég gyönyörű mosolyuk van. A leírásodból az jött le hogy te is fogszabis vagy. Én már nagyon nagyon várom. Azt viszont nem tudom hogyha az alsó fogsorom teljesen rendben van akkor lehet-e olyat hogy csak a felsőre raknák fel a fogszabályzót.
Aki nem hisz ebben az kérem ne írjon már ide. Nem az volt a kérdésem hogy hatásos-e a fogszabályozás. Az itteni önjelölt fogorvosokat már kezdem nagyon unni. Találjon magának más szórakozást mert nem vagyok már erre kíváncsi.. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!