Hogy bírjam ki januárig fogszabályzó nélkül? Egyre rosszabbul vagyok lelkileg.23N
A fogaim egészségesek, hófehérek, nincs egy tömésem sem, sosem volt gond vele, kivéve azt hogy a felső 2 fogam kissé előrébb áll, és van közte egy kisebb rés. Annyira nem durva, de mostanra már egyre jobban zavar. Minden este sírok, önbizalomhiányos vagyok. Kisiskolás koromban volt éjszakai fogszabályzóm persze, a szüleim erőltették hogy szépek legyenek a fogaim, viszont semmit nem használt. Plusz állandóan felsértette a számat, sírtam folyton. Így hogy az lekerült, abbamaradt a dolog. Viszont most meg az utolsó félévem van az egyetemen, gyakorlaton vagyok, nincsen időm semmire. Elhatároztam hogy januárban elmegyek orvoshoz, és rakatok fel fogszabályzót. Viszont már nem bírok tükörbe sem nézni. Hogyan bírjam ki addig? Annyira bánom hogy hamarabb nem rakattam fel állandót, hiába mondták a szüleim.
Akik voltak hasonló helyzetben, tudnak valamit tanácsolni?
# 8
Nem bántani akartalak csak egyenes voltam, amire a fogorvosok 95%-a képtelen.
Minimális korrekciót kerítéssel elérhetsz, de nem lesz tartós étkezések hatásai miatt, kivéve ha szürcsölsz a hátralévő éveidben:D
Józan és paraszti ésszel less a kalapácslábujj problémára.Miért olyan?Erőhatás éri és e testrész "meghajlik" előtte...A fog gyökerén te nem tudsz változtatni, mint a hajhagymáid állásán sem...magyarul, ezen nem fogsz tudni változtatni maradandóan drótkerítéssel sem, esetleg az említett alternatív módokon.
Legalább kérd ki más fogorvosok véleményét, akik nem pénzlesők, hanem szakorvosok, de te dolgod persze.
# 9
Te meg szépen bemutatkoztál és meg is érdemled az élet ezen "ajándékát";)
Dee igen, ez az érzés megvan :D Munkámból kifolyólag alsóhangon napi 4 új emberrel kell találkoznom. Viszont a hajamat akkor kezdtem tüskéről növeszteni, mikor elkezdtem ezt a munkát, most már majdnem teljesen a vállamig ér, ez jobban meglepi az embereket. Direkt figyelem is az ilyen apróbb dolgokat az emberek arcán, az emberek 90%-át nem érdekli, az a maradék 10 akivel el lehet beszélgetni, velük a kezdeti rácsodálkozás után tudatosul, hogy én is csak ember vagyok, ha már hozzájuk beszélek, és egyátalán nem okoz problémát. Legalábbis én nem érzem.
Egyébként régebben a fogorvosom is mondta, hogy fogszabályozgatni kéne már nagyon... pár éve másik fogorvosom van, sokkal jobban dolgozik, és egyszer nem szólt ilyen miatt.
Amúgy kérdezz nyugodtan, akár privátban is, ha ez a téma ennyire foglalkoztat:)
Én csak este vagyok sajna de írok neked mindenképpen. További szép estét!:))
Ha valakinek volt hasonló tapasztalat vagy tanács, akkor várom még a valaszokat!
Pfff, inkább az önbizalmadon dolgozz, menj el sportolni, űzz hobbit, és ne hülyeségeken nyavalyogj.
Tudod, sokan a két kezüket összetennék, ha egészséges fogaik lennének, nem pedig azért járnának kéthetente fogorvoshoz, hogy próbálják menteni, ami menthető - igen, a te korodban is!
#18: Érdekes ez a leszólás. Szóval mert másnak nagyobb baj van a fogaival, ezért én ne rakassak fel fogszabályzót, hiszen az mit számít hogy egész életemben sosem mosolyogtam vagy nevettem normálisan,hogy iskolában állandóan csúfoltak és önbizalomhiányos lettem, hogy nem merek idegenekkel beszélni mert tudom hogy egyből látják mennyire rondák a fogaim, hogy még soha életemben nem néztem úgy tükörbe ahogy nevetek és látszódnak a fogaim, fényképek sincsenek rólam évek óta mert ugye ott is mosolyogni kéne ...Igen igazad van. Semmi szükségem megcsináltatni. Az elkövetkezendő 50 évem még így akarom leélni.
Amíg nem vagy ilyen helyzetben, ne okoskodj kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!