Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy bírjam ki januárig...

Hogy bírjam ki januárig fogszabályzó nélkül? Egyre rosszabbul vagyok lelkileg.23N

Figyelt kérdés

A fogaim egészségesek, hófehérek, nincs egy tömésem sem, sosem volt gond vele, kivéve azt hogy a felső 2 fogam kissé előrébb áll, és van közte egy kisebb rés. Annyira nem durva, de mostanra már egyre jobban zavar. Minden este sírok, önbizalomhiányos vagyok. Kisiskolás koromban volt éjszakai fogszabályzóm persze, a szüleim erőltették hogy szépek legyenek a fogaim, viszont semmit nem használt. Plusz állandóan felsértette a számat, sírtam folyton. Így hogy az lekerült, abbamaradt a dolog. Viszont most meg az utolsó félévem van az egyetemen, gyakorlaton vagyok, nincsen időm semmire. Elhatároztam hogy januárban elmegyek orvoshoz, és rakatok fel fogszabályzót. Viszont már nem bírok tükörbe sem nézni. Hogyan bírjam ki addig? Annyira bánom hogy hamarabb nem rakattam fel állandót, hiába mondták a szüleim.

Akik voltak hasonló helyzetben, tudnak valamit tanácsolni?

2017. okt. 15. 22:58
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy egy ilyen kis hiba is komoly önbizalomhiányt tud okozni, de ha szép fehérek és egészségesek a fogaid az a 2 kicsit előrébb álló fog nem sokat ront az összképen. Január pedig nagyon hamar eljön majd meglátod! Ritka akinek még tömése sincs 23 éves korára. Nem szabad sírnod vagy szomorúnak lenned emiatt, hiszen csak átmeneti állapot, nemsokára tehetsz azért, hogy megszűnjön ez a probléma. Addig is koncentrálj a tanulásra.
2017. okt. 15. 23:07
 2/32 anonim ***** válasza:
90%

Hasonlóan vagyok, mint te:)

23 éves vagyok, a fogaim között van egy erős űr és előrébb is állnak. Állítólag nem zavaró, de szerintem jobban szűri a levest mint járul hozzá a kinézetemhez.

Éjszakai fogszabályzóm szintén volt, de rajtam nem volt összesen 10 órát, mert sértette is a számat és folyamatosan hányingerem volt tőle, mert attól féltem, hogy hátracsúszik és lenyelem.

De ettől nem kell önbizalomhiányosnak lenned, ez sokkal kevésbé szokta szúrni az emberek szemét, mint mikor valakinek minden második foga hiányzik.

Szerintem fogadd el magad úgy, ahogy vagy, ezen pedig majd javítasz, ha alkalmas lesz januárban az időpont:)

2017. okt. 15. 23:09
 3/32 A kérdező kommentje:

Mindig mondja a fogorvos is hogy milyen szép egészségesek a fogaim. De ez nagyon nagyon zavar, amit magamnak köszönhetek. Január előtt azért nem akarom mert nincs időm fogorvoshoz járkálni, plusz ha felteszik és meg kell szoknom azzal beszélni, vagy felsérti a számat, akkor ne a záróvizsga előtt szenvedjek ezzel, ami miatt szintén ideges vagyok.

A barátom is biztat, de hiába ha nem tudom így magam elfogadni.

Köszönöm neked a biztatást! Nagyon aranyos vagy :)

2017. okt. 15. 23:10
 4/32 A kérdező kommentje:

A második kommentet akkor olvastam mikor elküldtem az előzőt bocsi..

És te nem szeretnél fogszabályzót? Vagy hogy viseled lelkileg? Látom tényleg egy cipőben járunk ilyen téren.

2017. okt. 15. 23:11
 5/32 anonim ***** válasza:
90%

Igazából gondoltam rá, hogy egyébként ezért nem áll velem szóba senki, de aztán rájöttem, hogy ehhez ki sem kell nyitnom a számat, szóval nem oszt, nem szoroz. A karbantartás ezt leszámítva megvan, nekem igazából nem fáj, hogy így néz ki, számat nem sérti fel. Felmerült egyébként, hogy mi lenne, ha rakatnék fel szabályzót, de úgy vagyok vele, hogy teljesen jól megvagyok nélküle is:)

2017. okt. 15. 23:15
 6/32 anonim ***** válasza:
16%

A hófehér fog nem az egészség mintaképe-része, inkább a trendi marhaságé...

Jól gyanítom, hogy bolhából elefántot csinálsz, mint a "dagadt" 30kg-os lányok 1kg hízás esetén?

Ha már "okosságodról" kapsz cetlit, azt is beláthatnád, hogy azért állnak úgy fogaid, mert a terhelés hatására csak így tudnak elhelyezkedni és hiába húzgálnád erre-arra szabályzással évek alatt, visszaállnak idővel, de közben még kárt is tennének egymással szemben...mindegy, pénzeld a fogorvosokat, mint fogadd el magad.

Ha nagyon kiáll, akkor lefaragás és felépítés hézagolással vagy húzás és implantátumok...ér ez ennyit vajon...

2017. okt. 15. 23:18
 7/32 A kérdező kommentje:

Nekem sem sérti fel a számat, csak már mosolyogni sem merek. Pedig alapból közvetlen, barátkozós ember vagyok. Semmi más nem zavar magamon.

Ha bármit kívánhatnék az az lenne hogy legyenek szép egyenesek a fogaim. De érdekes hogy így is volt több udvarlóm is, sőt most barátom is van, tehát lehet csak magam szerint nézek ki borzasztóan.

Annak viszont örülök hogy neked nincsenek lelki gondjaid emiatt. Adtál egy kis erőt nekem is :)

2017. okt. 15. 23:18
 8/32 A kérdező kommentje:
#6: Nem a terhelés hatására állnak így a fogaim. Nem tudom miért kell ilyen bunkó stílusban megnyilvánulnod. A fogorvosom szerint is kell fogszabályzó, és emiatt volt éjszakai is régebben, nem azért mert jó dolgomban nem tudok mit kezdeni magammal. Valószínűleg fogalmad sincs milyen az hogy egész életemben nem mertem nevetni, és mindig úgy nézek tükörbe is hogy nehogy lássam a fogaim. :( Bárcsak túlreagálnám. Én lennék a legboldogabb hidd el...
2017. okt. 15. 23:22
 9/32 anonim ***** válasza:
90%

Na hát mondjuk arra figyelek, hogy ne röhögjek tele szájjal, mert biztosan nem szép látvány, de ezt leszámítva nem igazán hátráltat az életben. Ritkán elfog, hogy lehetne másképp is, de pár perc és elmúlik.

A 6-os válaszoló pedig egy paraszt, szerintem embert élőben még nem látott :D

2017. okt. 15. 23:25
 10/32 A kérdező kommentje:

És ha beszélsz olyan emberrel akivel előtte nem találkoztál, nem az jut eszedbe rögtön hogy biztos a fogaidat nézi? Én mindig így vagyok ezzel. :/

Bocsi a sok kérdésért csak végre van egy ember aki ilyen helyzetben van mint én. ez az utolsó kérdésem nyugi :D

2017. okt. 15. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!