Hülye emberek közt elhülyülhetek?
Egy gyárban dolgozom, az emberek többsége normális, viszont rengeteg az ostoba, akik ostoba döntéseket hoznak, ostoba mondatok hagyják el a szájukat, és ostoba dolgokat művelnek.
Nem magam akarom fényezni, hogy olyan ultra művelt és értelmes lennék, de kicsit aggódom amiatt, hogy ilyen emberek között én is kicsit lejjebb süllyedek.
Lehetséges ez, megtörténhet, hogy hosszabb távon az ilyen emberek napi 8 órás társasága káros hatással van az agyra, vagy nem kellene ilyentől tartanom?
Szerintem semmiképpen sem jó ilyen helyen dolgozni. Megszokod a döntési mechanizmust és egy idő után már te is úgy próbálsz gondolkozni. Amikor meg normális emberek közé kerülsz meglepődsz magadon, hogy hogyan próbálsz megoldást találni a problémára.
Van erre egy jó mondás. Hülyével ne vitatkozz, mert levisz a szintjére és legyőz a rutinjával.
Ezen én is szoktam néha gondolkodni, nagyjából féléve bekerültem egy család közösségébe. Szeretem őket, mert jólelkű emberek, még azt se mondhatnám rájuk, hogy ostobák, mert van bennük józan paraszti ész, viszont az ingelligencia, az érzékenység, az érdeklődés a világ dolgai, a szellemi értékek felé hiányoznak belőlük.
Én inkább ellustultam mellettük (mármint ami a gondolkodást illeti, előtte sok filozófiai írást olvastam, sokat gondolkodtam ilyesmiken, és a saját tudásom növelésén), és sajnos a csúnya beszéd is átragadt rám, ami régen egyáltalán nem volt jellemző, és most is nagyon azon vagyok, hogy korlátozzam.
Szerintem ne várd meg, hogy kiderüljön. Én majdnem egy évig bírtam, de idegileg teljesen tönkrementem. És elveszítettem az összes önbizalmam hála a munkatársaknak. Pedig a munkát még úgy ahogy, de 'szerettem' is.
De amúgy egyet értek az utolsóval. :) Ha stabil az énképed, akkor az se számít, ha mindenki 'hülye' körülötted, akkor sem változol. Na az enyém nem volt stabil. :)
Igen el lehet.. De nem feltétlenül az emberek húznak le.. Maga a munka is meg teszi. Hiszen ott nem kell gondolkodni, csak ugyanazt a műveletet csinálni napi 2-3 ezerszer..
A kérdésed óta jó sok idő telt el. Sikerült el szabadulni a gyárból azóta? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!