Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hülye emberek közt elhülyülhetek?

Hülye emberek közt elhülyülhetek?

Figyelt kérdés

Egy gyárban dolgozom, az emberek többsége normális, viszont rengeteg az ostoba, akik ostoba döntéseket hoznak, ostoba mondatok hagyják el a szájukat, és ostoba dolgokat művelnek.

Nem magam akarom fényezni, hogy olyan ultra művelt és értelmes lennék, de kicsit aggódom amiatt, hogy ilyen emberek között én is kicsit lejjebb süllyedek.

Lehetséges ez, megtörténhet, hogy hosszabb távon az ilyen emberek napi 8 órás társasága káros hatással van az agyra, vagy nem kellene ilyentől tartanom?

2017. okt. 10. 21:27
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Hosszú távon előfordulhat, hogy felveszed átveszed a szokásaikat, vagy akár csak 1-2 gesztust. Elbutulni nem fogsz, legfeljebb felszínes változás várható.
2017. okt. 10. 21:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmiképpen sem jó ilyen helyen dolgozni. Megszokod a döntési mechanizmust és egy idő után már te is úgy próbálsz gondolkozni. Amikor meg normális emberek közé kerülsz meglepődsz magadon, hogy hogyan próbálsz megoldást találni a problémára.

Van erre egy jó mondás. Hülyével ne vitatkozz, mert levisz a szintjére és legyőz a rutinjával.

2017. okt. 10. 21:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú távon vagy feszültséget okoz, vagy lehúz a közeg. Én csak pár hetet dolgoztam egy ilyen helyen, nem is volt célom hosszú távon ott maradni, de akkor éppen nem volt más. Még próbaidő alatt el tudtam jönni, mert felvettek egy jobb helyre. De amíg ott voltam, egyszerűen azt éreztem, hogy vagy alkalmazkodok, vagy egyszer kitör belőlem, hogy mennyire ostobák, és összeveszünk, és én jártam volna rosszabbul, ha nem jött volna gyorsan egy jobb lehetőség.
2017. okt. 10. 21:48
 4/10 piriiiii ***** válasza:

Ezen én is szoktam néha gondolkodni, nagyjából féléve bekerültem egy család közösségébe. Szeretem őket, mert jólelkű emberek, még azt se mondhatnám rájuk, hogy ostobák, mert van bennük józan paraszti ész, viszont az ingelligencia, az érzékenység, az érdeklődés a világ dolgai, a szellemi értékek felé hiányoznak belőlük.

Én inkább ellustultam mellettük (mármint ami a gondolkodást illeti, előtte sok filozófiai írást olvastam, sokat gondolkodtam ilyesmiken, és a saját tudásom növelésén), és sajnos a csúnya beszéd is átragadt rám, ami régen egyáltalán nem volt jellemző, és most is nagyon azon vagyok, hogy korlátozzam.

2017. okt. 10. 21:49
 5/10 piriiiii ***** válasza:
Bár, ha a Te helyzetedbe képzelem magamat, ez inkább letörtséget, szomorúságot okozhat. Én nem érzem jól magamat ostoba, felszínes, bunkó vagy kétszínű emberek közt, megmérgez az ilyen légkör, a Te helyzeted sem más.
2017. okt. 10. 21:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Pedig bizony el lehet butulni az ilyenek között. Tapasztalat.
2017. okt. 11. 07:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen,ha stabil énképed van,akkor nem.Igyekezz az intelligensebbekkel kapcsolatot teremteni,és a butákkal csak akkor foglalkozz,ha megkívánja a munka.Az sajnos megeshet,hogy utóbbiak mindenféle trükkel le akarnak húzni a saját szintjükre ha látják,hogy intelligensebb vagy náluk,ha nem állsz kötélnek,akkor meg megutálnak.Szóval én inkább abban látom a veszélyt,hogy mennyire tudnak stresszforrást jelenteni neked.
2017. okt. 11. 10:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ne várd meg, hogy kiderüljön. Én majdnem egy évig bírtam, de idegileg teljesen tönkrementem. És elveszítettem az összes önbizalmam hála a munkatársaknak. Pedig a munkát még úgy ahogy, de 'szerettem' is.

De amúgy egyet értek az utolsóval. :) Ha stabil az énképed, akkor az se számít, ha mindenki 'hülye' körülötted, akkor sem változol. Na az enyém nem volt stabil. :)

2017. okt. 11. 18:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Tudnék mesélni, szóval igen.
2017. okt. 11. 20:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen el lehet.. De nem feltétlenül az emberek húznak le.. Maga a munka is meg teszi. Hiszen ott nem kell gondolkodni, csak ugyanazt a műveletet csinálni napi 2-3 ezerszer..

A kérdésed óta jó sok idő telt el. Sikerült el szabadulni a gyárból azóta? :D

2018. márc. 12. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!