Miért vagyok ilyen?
Kilencedikes lány vagyok, hetedik óta egy osztály vagyunk (hat osztályos gimi). Amikor ide kerültem, még egy rosszabb időszakomból lábaltam ki, a szüleim válása miatt. Mára nagyjából kihevertem.
Az utóbbi hónapokban (sőt, már tavaly is), azt vettem észre magamon, hogy szeretek segíteni az osztálytársaimnak, és annyira nem várok érte semmit, hogy elérzékenyülök, ha mosolyogva megköszönik. Még azoknak is szívesen segítek, akik bunkók voltak velem. Észrevettem közben, hogy így, ha én nyitok feléjük, és jószándékú vagyok, abbahagyták rólam a pletykálást. Kicsit olyan, mintha mindenki barátjává váltam volna. Az osztályom hozzászokott, hogy ha nem értenek valamit (én szeretek tanulni, általában értek is mindent), vagy valami bajuk van, segítségre van szükségük, fordulhatnak hozzám, mert sosem fogom elhíresztelni, hogy "XY teljesen hülye matekból!", vagy ilyesmi. Jó érzés, hogy mindannyian bíznak bennem, és annyira boldog vagyok, amikor mernek hozzám fordulni, ha valami gondjuk van. (Ez visszafelé nem működik, mert nem szeretem terhelni az embereket a saját problémáimmal.)
Ez mind szép és jó, de elgondolkoztam rajta, hogy a legtöbb embertől azt hallom, ő nem akar segíteni, mert nincs belőle haszna, vagy ha valakiről megtud valamit, azt elhíreszteli. Úgy látom, ez a többség. Lehet, velem van a baj, és valami mentális defektem van? :(
14/L
Normális vagy minden szempontból, de ne hagyd, hogy visszaéljenek ezen oldaladdal, tudj nemet is mondani, ha lustaság áll a megkeresés mögött;)
Viszont még meg kell tanulnod neked is segítséget kérni, mert te sem tudhatsz mindent megoldani...sajnos.
Gondold át...
Te segítesz másoknak, mindenki szeret téged, te is boldog vagy mert szeretnek téged. Minden tökéletes.
Te ezt mernéd defektnek hívni?
Viszont biztos előfog fordulni, hogy akinek segítesz az hátbafog szúrni, ezért nem csinálják ezt a többiek.
(Pl. segítesz valakinek, ő utána rólad terjeszt egy kitalált pletykát)
Szerintem a segítőkészséged egy nagyon becsulendő tulajdonság, mert ahogy te is írod, a magyar emberek többségére nem ez, hanem a rosszindulatúság jellemző.
Szerintem maradj ilyen, ne változz meg azért, mert az emberek többsége bunkó, irigy, pletykás, stb.
Légy jólelkű, főleg ha ez örömet szerez neked és kívánom hogy az élettől visszakapd a sok jót, amit megerdemelsz:)!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!