Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van köztetek olyan, akinek...

Van köztetek olyan, akinek gyerekként sem voltak céljai és elképzelései az életben és felnőttként sincsenek?

Figyelt kérdés
24 évesen végiggondoltam az eddigi életemet és rájöttem, hogy engem igazából soha semmi nem foglalkoztatott igazán, sosem voltak céljaim amiért akartam tenni és küzdeni. A legnagyobb szórakozásom a számítógépezés volt (most is az lenne, ha lenne pénzem új gépre). Sosem voltak olyan vágyaim, mint más gyereknek, hogy majd felnőttként orvos/tanár/biológus/rendőr stb. leszek. Jelenleg informatikai területen tanulok felsőoktatásban (megszámolni sem tudom már hány éve), de ebben sincs semmi elképzelésem. Csak tanulok ameddig tudok és egyáltalán nem szeretem, de semmi mást sem. A probléma csak az, hogy gazdag sem vagyok és érzem, hogy a szüleimen sokáig nem élősködhetek munka nélkül. Csak egy szakmám van, amit már rég elfelejtettem, szóval semmilyen téren nem tudok érvényesülni. Gazdag szeretnék lenni, de semmi kreativitás, semmi elképzelés vagy cél nincs az életemben. Arra lennék kíváncsi, hogy köztetek (nemet és kort is írjatok) van-e olyan, akit hozzám hasonlóan gyerekként sem érdekelt semmit és felnőttként sem vitte szinte semmire. Írjátok le, hogy ti miért lettetek ilyenek? Szerintetek van ebből kiút?

2017. szept. 30. 22:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Bocs, az utolsót a 9-esnek írtam.
2018. márc. 8. 09:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Én meg úgy vagyok vele, hogy sokminde érdekel egy kicsit, de semmi se annyira, hogy elkötelezzem magam egy életre. Mert szívesen lennék operatőr, zenei producer, pizzafutár, kaszkadőr, színész, modell, katona, éjjeliőr, kamionos, de mind-mind csak max 1-2 hétig, mert utána tudom, hogy kiégnék. Ez van. Sajnos vannak ilyen jellemek. Mindent kipróbàlok, és mindenre hamar ráunok. Egyedül a szabadságra nem tudok ráunni. Egy Rest-Jankó vagyok, de legalább felvállalom. Az én életcélom az örök szabadság. De mivel ezt nem tudom elérni, igyekszem beosztani azt a kis kevés pénzemet amit keresek a napi 4 órás technikusi állásommal. Nem panaszkodom mert úgyis tudom, hogy örök boldogság és elégedettség nem létezik. Lekínlódom a munkaórákat, és annál jobban megbecsülöm a szabadságot. Szenvedés nélkül nincs élvezet se. A hétvégék is azért olyan jók, mert vannak a hétköznapok. Ne hajszold a boldogságot, találj egy olyan munkát amit viszonylag elviselsz, és inkább az élet apróbb örömeire koncentrálj. Menj ki a természetbe. Nézd ahogy a hangyák dolgoznak. Ültess növényeket, és minden nap figyeld a fejlődésüket. Gyönyörködj a naplementében. Tudom, baromságnak hangzik, meg ilyen sablonos térítő dumának, de én az életben sokmindenen keresztül mentem már, és tapasztalatból beszélek. Vedd észre magad körül az élet apró mozzanatait. Fogadd el amilyen vagy, fogadd el az életet olyannak amilyen, és ki tudja, lehet hogy utána még majd el is kezd érdekelni téged valami. 28/F
2018. máj. 21. 03:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!