Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért néznek le valakit...

Miért néznek le valakit sokan, ha kevesebbet költ?

Figyelt kérdés

Hallottam már másoktól, hogy a New Yorker, C&A és társai alja, meg csórók boltja, rossz minőség.

Leginkább alapdarabokat hordok, meg vagyok elégedve a fenti boltok kínálatával, nem vágyom drágábbra.

(Tudom, sokan szeretik a turit is, de itt külföldön nincs akkora kereslet rá, minth otthon, nincsenek olyan kiépült hálózataik)

Ugyanígy a kozmetikumokkal is, parfümökkel is.

Szívesen választok valami nem túl drágát a mindennapokra, akár az Avonból is.

Viszont vannak nőismerőseim, akik emiatt lenéznek, csórónak, maguknál kevesebbnek tartanak.

2017. szept. 28. 19:30
 1/8 A kérdező kommentje:

Ill ugyanez a telefonra is. Az enyém 4 éves, nem cserélem le, még teljesen tönkre nem megy, és remélem, az a nap még nagyon soká jön el.

Mások meg ugye évente, fél évente, mert kijött egy újabb Iphone modell....

2017. szept. 28. 19:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát, engem nem néznek le a fent leírtak miatt.

A társaságod rossz.

2017. szept. 28. 19:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is spórolósabb vagyok és nem szeretek sokat költeni valamire, ha olcsón is kapok jót. Szóval nem tudom, de tudod, mit? Nem is foglalkozom vele, ha emiatt lenéznek. :-)
2017. szept. 28. 19:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Társaságfüggő. :) Én mérnökként Dechatlonos sétacipőben vagy a legolcsóbb futócipőben járok dolgozni. Nincs autóm, tavasztól őszig egy húszéves országúti kerékpárt tekerek, télen buszra szállok. Szeretem a turis angol gyapjú kabátom és tökéletesen elégedett vagyok a C&A-s pólóimmal/nadrágjaimmal is. A kockás sálam nagyapámtól örököltem... Ha ingre van szükségem a Tescos F&F márkát veszem... Ja meg van egy negyven éves mechanikus Doxám és egy automata Seiko karórám. Jófogáson vettem őket...

Még soha senki nem nézett le azért ami vagyok. Plusz így mindig van pénzem a hülye hobbijaimra... :P

2017. szept. 28. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:
A közeggel van a probléma, ahol így állnak hozzád.
2017. szept. 28. 21:30
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

Mert buták-szőkék;)

Igazából mindennek meg van az értéke mindenkinél.Régen a minőség megérte az árát, de mára csak a címke más s sokan még mindig a fecnikben hisznek, amihez jön a sznobságuk még.

Amúgy a c&a elég jó s veri a márkásak dolgait sok esetben...szerintem.A sprinfield pólók például forintot nem érnek számomra mára.Régen ( 8-10 éve...kb)fantasztikusan tuti minőség volt és megérte a kemény ezreseket.A többi nagyobb márkát is hozzá lehet sorolni..., de a birkáknak megteszi.

Nem a drága a jó, hanem a minőségi.

Találtam noname pólót noname boltban, ami remek és később márkásban újra e pólót ráadás címkével faroknyi hímzéssel többszörös áron...

Nem a márka teszi a divatos embert, hanem a stílusa.

2017. szept. 28. 22:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is külföldön élek, ráadásul gazdag környéken is a munkám miatt. A keresetem átlagos,így ha félre akarok tenni,nekem is meg kell néznem mire költök. Nagyon sok ruhát bolhapiacon veszek és a konyhámat is onnan rendeztem be. Rengeteg egyedi dolgot szoktam találni. Amikor megkérdezik hol vettem,mert tök jól néz ki, jól áll rajtam akkor én büszkén közlöm,hogy a bolhapiacon 1 euróért. Így már sikerült is másik két bnőmet piacfüggővé tenni.

Én nem érzem azt,hogy ezért lenéznének. Ápolt vagyok, a ruhám tiszta. Az,hogy nem egy bizonyos embléma van a pólómon. És? Én büszkén hangoztatom,hogy igyekszem a környezetemet védeni,nem vásárlok hetente új dolgokat. Bevásárolni is viszek magammal szatyrot vagy papírtáskát,nem veszek mindig újat. Szerintem a barátaid csak a furák vagy te nem tudod megvédeni magad.

2017. szept. 29. 00:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Èn falun èlek, magyarországon, de ittis a nagyzolás megy. Egy kicsit règebbi pèlda: kb 10 ève vettem asztali gèpet, de mivel elsősorban nem játszani vettem, hanem filmezni, netezni ès zenèthallgatni, így egy kicsit gyengèbb olcsóbb gèpet vettem. Hát mit is mondjak, nemkicsit nèztek rám furcsaszemmel mikor rájöttek hogy milyen gèpet vettem ès hogy a keretem felèt költöttem el csak ( kb 60 ezer ft-ot ). Aztán ugyan így jártam mikor hangfalat vettem, 25 ezerből gazdálkodhattam, de nem vettem csak egy 42 wattos oriont 7 ezerèrt. Aztán 2013-ban mikor vettem egy notebookot akkor is furán nèzett rám pár ismerősöm, mert hogy azon nem tudok játszani.

Nem kèpesek felfogni hogy mások az igènyeim, ès hiába van x pènzem valamire, ha nekem az olcsóbb, gyengèbb teljesítmènyű is bőven megteszi. Az asztali pc helyett mikor elromlott pl azèrt vettem laptopot mert egyrèszt bőven elèg annak a teljesítmènye is, másrèsz minimum 10x kevesebb áramot eszik, ami már az első villanyszámlán meg is látszott, kicsit több mint 4500 forintal lett kevesebb.

Mi öltözködni is a turiból öltözködünk, ritka az ha üzletben veszünk ruhát. Itt akinèl vesszük nagyon jó minősègű ruhákat árul, simát el lehet bennük menni akárhová, plusz strapabíróak, ami pl èpp most is rajtam van nadrág, már igaz itthoni használatban van, de több mint 10 èves.

2017. szept. 29. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!