Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem látják be sokan,...

Miért nem látják be sokan, hogy a nemzeti dohányboltok bevezetése után tényleg kevesebbet dohányoznak?

Figyelt kérdés

És ez elsősorban nem a feketekereskedelemnek köszönhető. Eddig ha valaki bement a boltba, aki eredetileg csak kenyeret és tejet akart venni, amíg állt a pénztárnál simán megakadhatott a szeme a dohánytermékeken, aztán az eladó mindig meg is kérdezte: "adhatok még valamit?" Ezzel a vásárló jelentős kísértésnek volt kitéve, szinte tolták a képünkbe az anyagot. És mindezt a 10 éves gyerekek szeme láttára.

Én is vagyok az alkoholtartalmú italokkal, sokszor egyáltalán nem tervezek ivást, aztán meglátok egy üveg bort a boltba, megtetszik, aztán megveszem.

2013. okt. 4. 18:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

Ez übernagy f..szság, aki eddig dohányzott, az ez után is fog, csak senki nem megy dohányboltba, hanem kéz alól vásárolja a cigit, amit kb minden sarkon kínálnak. A dohányosok 90%-a meg alapból nem úgy megy hogy "hopp még egy cigit is kérek", hanem célirányosan cigiért megy be a boltba.

Az meg hogy nem tudsz ellenállni a piának elég gáz :D

2013. okt. 4. 19:00
 2/12 anonim ***** válasza:
80%

én ugyanannyit dohányzok azóta is... ez biztos...

A dohányzással pedig teljesen máshogy működnek a dolgok mint ahogy te gondolod...

2013. okt. 4. 19:04
 3/12 tetro ***** válasza:
74%
Nem a dohányzás visszaszorításával van a gond, hiszen az gazdaságilag negatív hatásokat eredményez, de még az egyén szintjén is káros... A gond itt a kisvállalkozók kiforgatásával van a nyilvánvalóan szánalmasan bután korrupt pályázati rendszeren keresztül.
2013. okt. 4. 19:34
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
Azt hittem tetro valami nagy nagy butaságot írt be, ám végigolvasván kénytelen voltam felpontozni. :)
2013. okt. 4. 20:09
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Én az árak miatt szoktam le...
2013. okt. 4. 20:13
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Na basszus még a végén kisebbségi gyerekek fognak hullani a zöld színű égből? :D
2013. okt. 4. 20:14
 7/12 A kérdező kommentje:

"aki eddig dohányzott, az ez után is fog, csak senki nem megy dohányboltba, hanem kéz alól vásárolja a cigit, amit kb minden sarkon kínálnak."

Nagyobb városokba talán, de nem mindenhol. Amúgy még azt nem értem, hogy ezeket az út szélén állókat miért ne lehetne álruhás rendőrökkel kiiktatni...

"A dohányosok 90%-a meg alapból nem úgy megy hogy "hopp még egy cigit is kérek", hanem célirányosan cigiért megy be a boltba."

Így is csökken cigivásárlások száma 10%-kal.

2013. okt. 4. 20:20
 8/12 anonim ***** válasza:
77%

"Így is csökken cigivásárlások száma 10%-kal."

Nem csökken. A legális forgalom csökken. Ez nagy különbség.

2013. okt. 4. 21:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
elmehet a kormány a bús p*icsába az álszent kétszinűsködésével. Elég nagy jövedelmet szerez az állam a dohánytermékek adójából.. de most legalább a fidesz párttagok családtagjai is részesülnek belőle.. :)
2013. okt. 4. 22:18
 10/12 mustafa33 ***** válasza:
56%
Csak látszat, a sziclibek bojkotból átálltak a kapadohányra. ☺
2013. okt. 4. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!