Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem látják be sokan,...

Miért nem látják be sokan, hogy a nemzeti dohányboltok bevezetése után tényleg kevesebbet dohányoznak?

Figyelt kérdés

És ez elsősorban nem a feketekereskedelemnek köszönhető. Eddig ha valaki bement a boltba, aki eredetileg csak kenyeret és tejet akart venni, amíg állt a pénztárnál simán megakadhatott a szeme a dohánytermékeken, aztán az eladó mindig meg is kérdezte: "adhatok még valamit?" Ezzel a vásárló jelentős kísértésnek volt kitéve, szinte tolták a képünkbe az anyagot. És mindezt a 10 éves gyerekek szeme láttára.

Én is vagyok az alkoholtartalmú italokkal, sokszor egyáltalán nem tervezek ivást, aztán meglátok egy üveg bort a boltba, megtetszik, aztán megveszem.

2013. okt. 4. 18:44
1 2
 11/12 anonim válasza:
Én ugyanannyit dohányzok néha dohányboltból szerzem be de inkább feketén mert nem vagyok 18
2013. okt. 5. 13:57
 12/12 anonim ***** válasza:

Én ezt pont ellentétesen látom, mint te.

1. Csak azért vesznek kevesebb cigit a dohányboltokban, mert sokszorosára nőtt a feketekereskedelem. Mindenkinek van legalább 1 ismerőse, aki kéz alól szerzi

2. Aki nem dohányzik, az nem fog azért, mert a közértekben ki van téve a termék és azért sem fog rágyújtani, mert az eladó megkérdezi tőle, hogy adhat-e még valamit.

Gondold el, bemegy egy nemdohányos a közértbe pl.: "Hm mit is vegyek: tej, kenyér, csoki stb!? ...óóó van cigaretta...na akkor azt veszek! Ez szerinted életszerű? Ilyen nincs. A fiatalok sem azért szoknak rá, mert a közértesnéninél látták a pulton...:)

A borral kapcsolatban amit írtál a szituáció jogos, ilyen van, de kérdem mi baj van azzal, ha betévedsz egy boltba és lejátszódik ez a szitu, na és veszel egy üveg bort és otthon vacsi után elfogyasztasz egy pohárral a pároddal. Aki meg alkoholista, vagy csak gyakran iszogat az akkor is meg fogja keresni hol a pia ha kinn van ha nem.

Hidd el nekem a dolgok nem így működnek ahogy te gondolod. A vendéglátásban és kereskedelemben nőttem fel, ott is dolgozom, a családom is és rengeteg ismerősöm.

2014. jan. 5. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!