Miért hiszik sokan, hogy az állam hatalmas pénzeket költ segélyre?
A "hatalmas " pénzekben benne van a munkanélküli segély, a Gyes, Gyed is, a nagycsaládosok támogatása is. De valójában segély a családi adókedvezmény is. Ennyivel kevesebb adó folyik be az államkasszába.
A költségvetésben, illetve az éves elszámolásban mindig benne van, hogy az adott évben mennyit költött az állam segélyekre.
Arányaiban ez kevesebb összeg, mint a többi (felesleges) kiadás.
A nyugdíjasok megérdemlik, ledolgoztak rengeteg évet.
Azzal van baja az embereknek, hogy van akiket csecsemő korától a koporsóig az állam tart el.Vagyis a dolgozó, adófizető emberek tartják fel őket.
Szerintem reformokra lenne szükség a szociális rendszernél.
Csak az kapjon juttatást aki már tett be a közösbe.Tehát ha te dolgozol és munkanélküli leszel hirtelen akkor jár, mivel tettél be a közösbe.
De aki megy és követeli a segélyt, csak úgy alanyi jogon, úgy, hogy semmit nem csinált az ne kapjon semmit, abszolút semmit.
"Te egy igazi hülye vagy.
Akkor mit szólnál hozzá, ha engem is eltartanál?
Másrészt a nyugdíjat ne keverd a segélyhez...."
Pontosan mit is, és hol dolgozol? Mert könnyen lehet, hogy szimplán adóból élsz...
"Azzal van baja az embereknek, hogy van akiket csecsemő korától a koporsóig az állam tart el.Vagyis a dolgozó, adófizető emberek tartják fel őket. "
Valóban van ilyen: gyári munkások egy része, a tanárok 99%-a, köztisztviselők, szociális munkások, rendőrök, tűzoltók, orvosok jelentős része, és még sorolhatnám. Őket a koporsóig az állam, az adófizető emberek tartják el.
A segélyeseket NEM TARTJA EL az állam. Tudom jól, mert sok közeli ismerősöm van, aki szociális munkás. Napi 200-400 forintból nem lehet megélni. A "segélyesek" is természetesen munkából élnek meg, csak arról az állam nem mindig tud. És persze milyen színvonalon élnek... Összeszednek fekete munkából még vagy havi 10-20 ezret, és élnek tovább bangladesi színvonalon.
"mégsem panaszkodnak itt emberek, hogy a büdös nyugdíjasokért kell ledolgoznunk az egész életünk."
Jaj, dehogynem! A nyugdíjrendszer legalább annyira megreformálásra szorul, mint a segélyrendszer.
"Jaj, dehogynem! A nyugdíjrendszer legalább annyira megreformálásra szorul, mint a segélyrendszer.
"
Ezt hogy érted? Ha kevesebbet költünk nyugdíjra, az annyit tesz: kevesebb nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok. Pedig már így sem lehet belőle megélni. Vagy úgy gondolod, nyugdíjasokra nincsen szüksége a társadalomnak? Felőled éhen halhatnak?
"Csak az kapjon juttatást aki már tett be a közösbe.Tehát ha te dolgozol és munkanélküli leszel hirtelen akkor jár, mivel tettél be a közösbe.
De aki megy és követeli a segélyt, csak úgy alanyi jogon, úgy, hogy semmit nem csinált az ne kapjon semmit, abszolút semmit."
A jelenlegi rendszer pontosan így működik. Csak munkaviszony után jár munkanélküli juttatás.
"mit is, és hol a? Mert könnyen lehet, hogy szimplán adóból élsz..."
Nem adóból élek.
Másrészt tegyük fel tanár, rendőr, orvos vagyok.
Akkor se magyarázhatsz, mert én tettem azért, h dolgozhassak, másrészt dolgozok azért a pénzért.
Tejesen mindegy szinte hogy mennyi a segély nominálisan amíg nem olyan mértékű hogy importra menjen el, hiszen a gazdaságunkban marad és a multiplikáció révén újratermelődik hónapról hónapra.
Attól meg nagyon messze vagyunk hogy a segélyeseink a jövedelmük nagy részét importra költse. Magyarország ma az élelmiszerek esetén kb 80% ban magyar termékekkel van lefedve, és ugye senki nem hiszei hogy a segélyekből több telik mint a minimális életfeltétel megteremtése, az az az élelmezés. Sokkal rosszabb ha valaki úgy részesül a szoctranszferekből hogy az ösz jövedelme már jelentős importot generál. Még akkor sem jó az import falás ha azt a maga megtermelt jövedelméből teszi, nem hogy ha a szoctranszferek élénkítik a folyamatot.
Én pld egy főre jutó 60e felett 1ft szoc juttatást sem adnék. A nyugdíjakat 100Ft felett a 100e feletti részét 50% os adóval sújtanám. Az így megmaradt pénzből a a nagyon alacsony jövedelmeket húznám olyan szintre ahol még az import nem meghatározó de még a belsőfogyasztásban van tartalék. Illetve 3kulcsosz szja amivel szintén a fogyasztásra kihegyezve alakítanám ki a kulcsokat.
Minél több import annál magasabb kulcs.
Illetve 3 kulcsos áfa ahol szintén ez lenne a megoldás.
A jellemzően import termékekre 30% az általános 20% és minden más ami élelmiszer gyermek ellátás lehetőségekhez mérten 10-15%.
Nagyot javulna a gazdaságunk állapota és versenyképessége. Úgy, hogy a társadalom sem érezné megcibálva magát. Hiszen amit elvesztene a nyugger vagy a jobb módú az az élelmiszerek alacsonyabb áfa jából visszacsepegne. Illetve a gazdaság jobb működése gyorsan visszapótolná és fenntarthatóvá tenné a fejlődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!