Mit csináljak, nem érzem magam embernek?
Nos, a problémám az lenne, hogy 105 kiló vagyok, és ez főleg a hasamra van rárakódva, rengetegen azt hiszik rólam és mondják mintha 9 hónapos terhes lennék. 14 éves lány vagyok. Persze erre azt lenne a legegyszerűbb mondani, hogy fogyjak le, de ha ez ilyen könnyű lenne, akkor a világon csak vékony nők élnének... Inkább arra kéne valami tanács, hogyan fogadjam el magam, hogyan öltözzek.
A bajom csak azzal van, hogy a leghelyesebb fiúk hosszan megnézik az arcomat, aztán a hasamra néznek, aztán onnan már nem néznek többször az arcomra. Nekem nagyon fáj ez, és mivel kényszeresen eszek, falásrohamok, nem tudok mit csinálni, mert aki ennyire rászokott az evésre, annak aztán lehet mondani, hogy kezdjen el egészségesen étkezni. Persze tudok én salátákat, zöldségeket enni - de a csipsz, a sonka mellett.
Valami megoldás? Bármilyen válasznak örülök (bizonyos kereteken belűl) és akik azt írják hogy fogyjak le azok meg azt is írják le akkor hogy hogyan... előre is köszönöm a válaszokat!
Én először egy pszichológust ajánlanék. Nem azért, mert azt gondolnám, őrült vagy, hanem mert az írásod alapján ritka nagy lelki teher van rajtad kisebb korodból, abban meg a pszichológus ritka sokat tud segíteni, hogy ezeket kiértékeld, megbékélj velük.
Következő: menj el hormonvizsgálatra. Nekem is hasonló alkatom volt, mondjuk idősebben, nem ettem nagyon egészségtelenül, ég mégis... kiderült, hogy bizony van egy nőgyógyászati problémám, ami miatt ez fennáll, és ahhoz spéci étrend kell (semmi finomított cukor, semmi fehér liszt, plusz D-vitamint kell, szedjek) meg mozgás, hogy tudjak fogyni, nem elég olyan "hát, nagyjából egészséges" étrend, mert a cukortól jobban hízom, mint egy átlag nő. Plusz tipp: ha a doki azt mondja, van vmi eltérés, de nem vészes, inkább nézesd meg mással is, én is ezzel szívtam meg, hogy 16 évesen megvizsgáltak (más tünetek miatt: hajhullás, intenzív szőrösödés).
A másik ötlet az bizony a sport. Csak étrendváltoztatással nem fogsz fogyni. Ha van rá pénz, akkor személyi edzőt ajánlok, abszolút, főleg ha gerinctorna stb. végzettsége van, mert ő tudja, ilyen testsúllyal mivel kezdd el az edzésterved, fogyókúrás, hogy hatásos legyen, de ne is menjen a gerinced, ízületeid rovására. Ha ez nincs, akkor a tesitanárodtól kérj tippeket. Plusz ha van vmi sportfoglalkozás, táncszakkör a suliban, menj rá.
Étkezés: ez hülyeség, hogy attól fogysz, ha csak zöldséget, gyümit eszel. Kell szénhidrát is, meg a sonkával semmi, de semmi baj nincs, ha nem full zsíros. Igyekezz ne túl sok szénhidrátot enni (kenyérből teljes kiőrlésűt, visszavenni a cukrot). Chipset havi-2havi 1x max. Én most fogytam 16 kilót február óta, hogy ilyen időközönként én is eszem chipset és cukormentes, de nagyobb kalóriamennyiségű édességet is néha.
Átlag étrend: reggel 2 szelet vagy natúr, vagy pirított teljes kiőrlésű kenyér (a szeletelt fajtából, tehát nem a teljes kenyér közepe jellegű hosszú szelet), rajta margarin, sajt, sonka. Vagy nem margarinozott kenyér feta/mozzarella sajttal és koktélparadicsommal.
Ebédre ált. sült csirke/pulykahús (akár gyros jellegű, akár natúr stb.) salátával vagy rizzsel, ritkábban krumplival. Heti 1x mondjuk eszem krumplit vagy tésztás ételt is.
Vacsira egy szelet olyan kenyér stb., mint reggel vagy vmi egyéb apróság, mint tízóraikor, uzsikor. Tízórai, uzsi lehet pl. gyümölcs, joghurt, gyümölcs sajttal, müzliszelet, proteinszelet (mondjuk az drága :D), vmi könnyebb saláta (akár sima zöldségsaláta, akár mozzarella sajtos, akár cézár, akár tonhal). Ha elmentek étterembe vmiért, akkor ne egyél desszertet, mert full cukor mindegyik, vagy ha igen, akkor az legyen mondjuk 3 hónapban 1x a "csalós" nap.
Plusz még:
használd a kaloriabazis.hu-t, roppant jó kis weboldal. Beírhatod, mennyi idő alatt hány kilót akarsz leadni (ne brutálisan irreális adatokat írj be, hanem pl,. egyelőre fél év alatt 15 kilót mondjuk, nem 2 hét alatt 40-et), hány éves vagy, és megkalibrálja neked, hogy hány kalóriát fogyaszthatsz el akkor naponta, hogy ez tényleg lemenjen. Plusz vezetni lehet a kajádat is (rengeteg kaja kalóriaértéke fel van vezetve márka szerint is), és látod, hogy mi olyan cucc van, amit szoktál fogyasztani, és túl sok kalória van benne, miből kellene visszafogni.
Amúgy első napokban rohadt szar lesz, de aztán a szervezeted hozzászokik, hogy nem eszel annyit vagy nem eszel 3naponta cukrot, csipszet. Én is azt hittem, gumicukor nélkül nem tudok meglenni, de 1 hónap után már fura volt az íze a számban annak, amit előtte imádtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!