Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tehetek, ha túl szocializá...

Mit tehetek, ha túl szocializált embernek érzem magam, és az nem biztos, hogy előnyös?

Figyelt kérdés
Egyszerűen úgy érzem,hogy az átlagemberekhez képest túl udvarias,előzékeny vagyok,és túl kifinomult beszédstílust használok.Az ilyen szavak helyett,mint a:mit tudom én,tudja a bánat helyett a nem tudom szót használom ,és sorolhatnám,amiket csak otthon használok.A környezetem nem követeli alapból,hogy legyek túl kedves,pedig volt már olyan,mikor véletlenül nem beszéltem kifinomultan,és senki nem evett meg érte,de mégis tartom ezt a relatíve túl jó modorú stílust.A sulis éveim alatt voltam én is áldozat,és a végén nem mertem csak így szólni mindenkihez,és megmaradt ez a viselkedés.Persze évekkel ezelőtt (6-10 éve)azokkal is így beszéltem,akik mást érdemeltek volna.Lehet konfliktuskerülő vagyok,lehet nem.Szerintetek érdemesebb változtatnom ezen a stíluson?Azt sem szeretném,ha azt gondolnák mások,hogy megjátszom magam,és nem önmagam adom,mert az úgy is érződik.
2014. jan. 30. 13:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem e a társadalmi elvárásnak próbálsz túlzottan megfelelni? Ha úgy érzed, hogy mikor egyedül máshogy viselkedsz mint társaságban akkor nem vagy őszinte, főleg magadhoz, ami még gondot is okozhat a jövőben. Ha azért vagy olyan amilyen mert olyan vagy kész ennyi, nincs min változtatni, de ha más vagy igazából erőszakold meg magad, hogy tényleg önmagad legyél.
2014. jan. 30. 14:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

belinkelek egy cikket, ami bár nem pont erről szól,

de úgy érzem, kapcsolódik a kérdéshez.

cikk címe: te harcolsz a bunkókkal?

[link]

ami a konkrét kérdést illeti.

szó szerint nem tudom idézni Lao-ce szavait,

így emlékezetből, pontatlanul említem,

az egyik megállapítás lényege nagyjából ez volt:

a modorosság és a cifra szavak nem jók,

inkább légy egyszerű, mint a megmunkálatlan fadarab...

2014. jan. 30. 15:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt hiszem mondhatom, hogy nekem is az atlagnal kifinomultabb stilusom van. Gyakran erzem hatranynak en is. Szerintem mi egyszeruen csak kepesek vagyunk normalisan kezelni a helyzeteket. Szamomra a lenyeg, hogy En tudjam, hogy a legjobbat hoztam ki egy adott szituaciobol. Nem tartom magam konfliktuskerulonek, higgadtan igyekszem megoldani a problemakat de nem felek megjatszani a bunkot vegszukseg eseten. Persze utalom taplalni a gonoszsagot s probalom azt meg csirajaban elfojtani. Egy szo mint szaz, nalam a lelkiismeretem a gyoztes, az hogy, tudom en helyesen cselekszem. Sokkal rosszabb volt mikor egyszer-ketszer kiprobaltam a bunkozast, pocsekul ereztem magam utana. Nincs ertelme foglalkoznod a primitiv, tudatlan bunkokkal, hidd el ok fele annyit sem ragodnak a dolgon mint te, Kepzeld ugy mintha ok halacskak lennenek: nem fogjak fel mi tortenik veluk, alig van memoriajuk igy ok vigan usznak tovabb mig te ezen agyalsz. Ne tedd. Foglalkozz azokkal akik probalnak felkarolni, akikkel jolerzed magad es hagyd azokat akik azon szorgoskodnak, hogy huzzanak le maguk koze, mert te ennel tobb vagy.

2014. jan. 30. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!