Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok ember miért olyan meggondo...

Sok ember miért olyan meggondolatlan?

Figyelt kérdés

Ugyan még csak általános iskolába járok, de egyszerűen felvetődött bennem a kérdés, hogy mások - tisztelet a kivételnek - miért nem figyelnek arra mit tesznek vagy mondanak. Simán átgázolnak a társaikon, teljesen feleslegesen beszélnek, ordibálnak és végigdumáják az összes órát, ezzel idegesítve engem és ártva a tanárnak természetesen.

Lehet, hogy erre a kérdésne nincs rendes válasz, de komolyan, olyan magasröptű gondolat az, hogy "ki mint vet úgy arat"?

2017. szept. 9. 21:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert buták. Örülj annak, hogy látod azt hogy ők meggondolatlanok, hogy mennyire buták, mert ők ezt még fel sem tudják fogni magukról hogy azok.
2017. szept. 9. 22:35
 2/4 anonim válasza:
100%
Ezen már én is sokat tűnődtem. Szerintem a válasz az hogy az emberek gyerekesek(persze nem minegyik). Ezel nem tudsz mit tenni. El kell viselni sajnálom. Idővel kinövik!
2017. szept. 9. 22:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem volt több olyan osztálytársam, aki ilyen volt az iskola elvégzése előtt is (középiskola).

Érettségis, szakiskolás volt-e, tök mindegy. B-szt-k arra hogy a másik tud-e tanulni az órán vagy sem, ezért mivel a tanár nem igen tudott rendet tartani, s mivel az iskola sem a legmegfelelőbb, ezért sajna mindenki kénytelen volt elviselni azt, hogy a t-hó p-fázik egész óra alatt. (Pláne idegennyelv órákon ez rendkívül zavaró tud lenni.) Hozzáteszem, hogy ezen emberek csoportja akikről én tudok, azok kérlek szépen nem néztek már akkor sem igazi karrier elé. (Drogos,Verekedős - Többször volt már a fogdán - horogkeresztet a mellkasára tetováltatta az iskola elvégzésével egy időben, a másik nevelőtiszthez járt mert drogozott + dzsaffás volt a gyerek....)

Szóval ha lehet, ne foglalkozz ezekkel feltétlenül, azonban jegyezd meg hogy akik ilyenek, azok valószínűleg csodálatos családi körülmények között érlelődtek ( IRÓNIA ). De a lényeg az, hogy ha ez már olyan szinten van, hogy akadályoz téged a céljaid elérésében, akkor edzd meg magad, járj el KickBoxra, vagy ilyesmi suli után, és az illetőkkel beszéld meg alternatív módokon, hogy te tanulni szeretnél az iskolában a tanórán, nem pedig őt hallgatni, és ha ő ennek nem hajlandó eleget tenni, akkor te bizonyos "ellenszolgáltatást" fogsz rajta gyakorolni.

2017. szept. 9. 23:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy általános iskolában rá vagy kényszerítve hogy nálad primitívebb hülyékkel legyél együtt, és sajnos ők vannak többen. Felnőtt emberként már valamilyen szinten mindenki megtalálja a maga társadalmi rétegét, értelmi szintjét munkától, végzettségtől függően. Az iskolában nem így van.

Mindig azt mondják, hogy a gyerekek között vannak a jövő űrhajósai, tudósai, orvosai...csak nem teszik hozzá, hogy a jövő gyári melósai, alkoholistái, naplopói is köztük vannak, és ők jelentik a többséget.

Elég csak arra gondolni, hogy egy átlagos iskolában az a "szégyen" ha valaki jól tanul. Kiközösítik, csúfolják, megverik, csak azért mert nem olyan primitív hülye mint a többség. Aztán majd 20-30 év múlva meg megy majd a szidalmazás hogy "a köcsögnek milliós fizetése van én bezzeg a gyárban rohadok".

Én is folyton kaptam az ívet, hogy stréber vagyok, nem az ész számít hanem az erő. Aztán végignézve az általános iskolás 20 főt, a 2-3 "stréber" most jól fizető állással dolgozik. A többségnek meg a maximum a bolti eladó/gyári melós állás lett minimálbérért.

2017. szept. 10. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!