Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnám az agyi aktivitá...

Hogyan tudnám az agyi aktivitásomat fejleszteni (mint pl. Sherlock Holmes)?

Figyelt kérdés

Tudom, elsőre viccesen hangzik, de mégis komoly. A kérdésem az, hogy hogyan tudnám folyamatosan átállítani az agyamat a gondolkozásra? Minél több helyzetet ismerjek fel és logikusan levezessem azokat.

Vannak ehhez hasonló "módszerek"?

2017. aug. 21. 15:54
 1/9 anonim válasza:
86%

Kezdetben olvass sokat.

Kesobb probald a figyelmedet osszpontositani es osszekotni a latottakat.

Persze mondhatnam, erre szuletni kell, de minden fejlesztheto.

Legy olvasott es tanult.

Nem a diplomak szama szamit, hanem az ismerettseg.

2017. aug. 21. 15:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Kifelejtettem, hogy ugye természetesen a következtetés képpességének a fejlesztésére is gondolok.
2017. aug. 21. 15:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Következtetés: Olvasol egy jó krimit (Agatha Christie erre nagyon jó), de lehet más igényes szerző könyve is. A megoldás előtt abba hagyod a könyvet, és az olvasottak alapján következtetsz a tettesre.
2017. aug. 21. 16:10
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Elemzel. elemzes miatt nekem mindig porog az agyam, azonnal megertek dolgokat es melyen atlatom oket, a videokat 2x gyorsitva kell neznem, stb.
2017. aug. 23. 13:02
 5/9 anonim válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy Holmes is az emlékpalota féle tanulást alkalmazza, amit bárki elsajátíthat. Én is ezt tanulmányozom jelenleg és mellesleg az összefüggések meglátásának alapja a jó memória. Én ezekkel a könyvekkel kezdek neki a memóriám fejlesztéséhez:

Joshua Foer - Einsteinnel a holdra

Dominic O'Brian - Memóriafejlesztés

2017. aug. 29. 23:17
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
memória palota, vagy helyek módszere csak a pontositás kedvéért utolsó
2017. szept. 2. 09:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm szépen én is!
2017. szept. 2. 09:54
 8/9 anonim ***** válasza:
minden rosszindulat nélkül: az agyi aktivitásod fejlesztésében fontos szerepe volna annak, hogy használod a fejed és nem csak így kiteszel egy kérdést a GYK-ra és várod, hogy mások majd megmondják, mit kell tenned, hogy jobban tudd használni az agyi aktivitásodat, hanem pl. megkeresed magadnak a válaszokat a kérdésedre. első lépésként pl. a kérdés főbb kulcsszavait (agyi aktivitás növelése fejlesztése) beírod a google-be és átnyálazod azt a nagyjából 28 ezer találatot, amit elsőre kidob. aztán a találatokon elindulva tovább kutatsz hasonló témák után...
2017. szept. 20. 22:04
 9/9 anonim ***** válasza:
a tanároknak is ez a dolga pl megmutassák az útat. a módszert persze neki kell végeznie.
2017. szept. 20. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!