Hogy tudnék úgy gondolkozni, mint Sherlock Holmes?
Ha olyan okos lennél mint én akkor tudnál úgy gondolkozni, mint Sherlock. De igy max csak másodhegedűs lehetsz, te leszel Watson.
Nem, meggondoltam magam, Watson is én vagyok.
Egy kitalált figurát nem tudsz utánozni. Nincs ilyen gondolkodás.
Hírszerzők módszereit tudod utánozni.
sehogy, az embere agy nem úgy működik, hogy kapásra azt mondom, hogy "olyan okos akarok lenni mint Einstein"
ennyi erővel az ember azt is mondhatná, hogy "úgy akarok festeni mint Da Vinci" az embereknek máshogy működik az agya, és ezt egy könyv nem tudja befolyásolni....
ja és még valami, ha te vagy Vera v. Panka akkor meg: F*cig basszus nem elég, hogy minden nap kiírjátok, hogy benedic sexy még olyan agyat is akartok?????? .____. megutáltam miattatok a sherlock-ot!!!!! -.-
Azért Einstein és Sherlock tudása nem egy kaliber.
Sherlock fegyvere a hatalmas gyakorlati tudás és a megfigyelőképesség, nem a lexikális tudás.
A megfigyelőképességedet fejlesztheted, csak nyitott szemmel kell járni a világban, folyamatosan miértekkel kell bombáznod magad, mindenre választ keresni. Sherlock fogalomtárában a véletlen nem szerepel. Persze ha ezeket tudatosan gyakorlod, még akkor sem valószínű, h te leszel alias Sherlock. Ehhez fejlett asszociációs kéregre van szükség, ez meg nem mindenkinél egyfotprma. Ergo vannak jobb, és kevésbé jobb képességű emberek. Ha te hasonlítanál sherlockra, ennek jelei automatikusan megmutatkoztam volna gyerekkorodtól kezdve. De mint mondtam, a képességeiden vizonyos szintig javíthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!