Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják ennyien Szabó...

Miért utálják ennyien Szabó Pétert?

Figyelt kérdés

Hiszen régen hajléktalan volt, és felállt a semmiből... Ez követendő példa lehet szerintem.

Ehelyett mégis sokan fújjognak és utálják, amikor ez az ember több ezer másik embernek segített, és általa több ezer ember lelt boldogságra, motivációra a mindennapokban.

Kedves fújjogók: Igen, ez agymosás! A negatív agyatokat mossa át pozitív agyra! Ez szerintem egy igen nemes kezdeményezés.

2017. aug. 17. 17:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
76%

Ha valóban segíteni szeretne, nem kérne pénzt.

Kihasznál másokat, akik maguk alatt vannak.

2017. aug. 17. 18:18
 12/30 A kérdező kommentje:

Erre a "nem kérne pénzt" szövegre azt mondom, hogy te se kérj a munkádért pénzt akkor. Sőt, Péter még olcsón is adja a technikákat el. Hiszen gondolj csak bele: az egész életedet megváltoztatja, átformálja az életszemléletedet, az egész életed megváltozhat, és csak pár tízezer forintért, hiszen egy tréning ára csak ennyi.

És amúgy mindenki saját maga dönti el, hogy elmegy -e a tréningjére vagy sem.

Az eredmények pedig magukért beszélnek: Az Áttörésre 10 ezer pozitív ember ment el tavaly, és idén is annyi fog.

2017. aug. 17. 18:52
 13/30 anonim ***** válasza:
17%
Mi a f---om az az áttörés ? :D
2017. aug. 17. 18:55
 14/30 anonim ***** válasza:
15%

többet kéne olvasni a gyakorit akkor nem kérdeznétek ilyet zöldeket.

Szerintem hasznosak a videójai, ilyen tréningeken is sokat lehet tanulni lenne annyi fölösleges pénzem biztos elmennék.

2017. aug. 17. 19:07
 15/30 anonim ***** válasza:
56%
Egy valóban boldog megvilágosult, egóját legyőző ember ezért nem kér pénzt, és ha kér is, csak annyit, hogy meg tudjon szerényen élni, mert számára az anyagiak nem jelentenek sokat, luxuscikkekre nem költ, mert a boldogságot már megszerezte. Szabó Péter ettől nagyon távol áll, ezért halmozza a pénzt.
2017. aug. 17. 19:28
 16/30 A kérdező kommentje:

Azért annak is megvan az oka, hogy miért ilyen drágák ezek a tréningnek.

Egyrészt azért, mert az ember jobban megbecsüli, és ha már kifizet ennyi pénzt, akkor komolyan is veszi, hogy változtatni szeretne.

Gondolj csak bele: Egy tréning ezer forint lenne, akkor hány ember lenne ott, aki komolyan gondolja a dolgot? Szerintem nem sokan.

Meg ugyebár minél drágább valami, annál értékesebbnek tűnik.

2017. aug. 17. 19:40
 17/30 anonim ***** válasza:
19%
Akkor a pénzének a 90%-át miért nem adományozná el, ha erről lenne szó?
2017. aug. 17. 19:42
 18/30 A kérdező kommentje:

Mert valószínűleg nem hisz abban, hogy az adományok segítenének az embereken.

Az adomány csak ideigleneges oldja meg a problémát, ráadásul az illetőt addig, amíg az adomány összege nem ment el, nem készteti változásra.

Ahogy azzal is, ha adok egy hajléktalannak, azzal fenntartom a hajléktalanságot.

Szabó Péternek vannak ingyenes tréningjei, célzott korosztályoknak, például legútóbb a fiatalok számára volt.

A megoldás a pénz adományozás helyett egy olyan információ (tudás) átadása, amely lehetővé teszi, hogy az emberek függetlenítsék magukat mások segítségétől, és felelősséget vállaljanak a saját életükért.

Ha pedig olyan adományokra gondolsz, hogy például gyógyászati célra, akkor arra az a válaszom, hogy: "Ne tudja a jobbkéz mit csinál a bal".

2017. aug. 17. 19:52
 19/30 A kérdező kommentje:

Hogy a többi kérdésre is válaszoljak:

Az Áttörés egy motivációs show, a világon a legnagyobb. Legalábbis én nem tudok hasonlóról, vagy még nem hallottam. Több, mint 10 ezer emberről van szó, egy helyen.

Amúgy világszínvonalú volt tavaly. Gyakorlatilag egy egész napos rendezvény, egy 6 órás előadás.

Például Two Steps from Hell inspiráló zenéit is felhasználták.

De amik tényleg figyelemre méltóak voltak, azok a helyzetszituációk, amikor színészekkel játszották el a mindennapi élet dolgait, nehézségeit.

Az, hogy "a megvilágosodott ember szerényen él" csak egy hülyeség, egy oltári nagy marhaság. De Szabó Péternek köze sincs a megvilágosodáshoz, ő nem szellemi tanító, hanem az élet mindennapi dolgairól tanít úgymond.

De nézd meg Osho-t például. Ő sem élt szerényen, nem is tudom hány Rolls-Royce autója volt.

2017. aug. 17. 20:11
 20/30 anonim ***** válasza:
24%

Szóval, ha adok pénzt egy kórháznak, amiből vesznek egy fontos életmentő gépet, akkor nem segítek.

De ha elmondom nekik, hogy mit hogyan kéne csinálni, akkor segítek.

Csak nekem sántít?

2017. aug. 17. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!