Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják ennyien a...

Miért utálják ennyien a kismamákat? Illetve miért általánosítanak?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom, hogy a kismamák magasabb rendűnek érzik magukat csak azért, mert szültek egy vagy több gyereket. A járdán nem lehet tőlük közlekedni, mellüket kipakolják, a buszon mindenkinek körülöttük kell ugrálni. Valamint azt, hogy a kismamákat csak a családi pótlék, a GYED és a GYES érdekli.

Nekem ikreim vannak. Au ikerbabakocsi szélesebb, mint a hagyományos, van amikor a járda nagy részét elfoglaljuk. Ha valaki szembe jön vagy kikerül minket és ezért le kell lépnie az útra, mindig megköszönöm. Gyakran járunk busszal. Örülök ha valaki segít a fel és leszállásnál és ezt is megköszönöm. Persze próbálunk nem a legnagyobb csúcsforgalomban utazni amikor mindenki munkába/iskolába siet, amikor ez elkerülhetetlen, akkor is próbálok minél jobban félrehúzódni a tömegközlekedési eszközökön. Attól, hogy gyerekeim vannak nem értem miért kéne otthon ülnünk? Ha valahova megyünk és ott kell megszoptatnom őket, akkor megteszem. Persze letakarom magunkat egy textilpelussal. Étteremben bekéredzkedek a különterembe ha van, ha nincs akkor pedig a fal felé fordulva, esetleg félreeső boxban szoptatok. Nem várom nyálcsorgatva a családi pótlékot, mert nem arra vállaltam gyereket. Eleget dolgoztam előtte, ha két évesek (max. 3) lesznek a lányok megyek vissza dolgozni a munkahelyemre, ahova visszavárnak. A férjem is dolgozik, nem a semmire vállaltunk gyereket.

Tény, hogy vannak arrogáns anyukák is illetve akik csak a családi pótlék és egyéb segélyek miatt vállaltak gyereket, de nem hiszem, hogy ha nem lennének szülők nem állnának sorba segélyért vagy kedvesebbek lennének.

2014. jan. 14. 09:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mennyire olvasod a gyakorit (vagy hasonló fórumokat) de elő szoktak kerülni olyan anyukák, akikre jól illik, amit az első mondatodban leírtál. Valójában nincsenek sokan, viszont nagyon hangosak, és nagyon arrogánsak tudnak lenni, csak úgy zeng tőlük a gyakori. Na, ő miattuk alakult ki sajnos sokakban ez az általánosítás a kismamákkal kapcsolatban.
2014. jan. 14. 09:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Világos amit írsz, csak tényleg nem értem, hogy vannak néhányan, de miattuk engem is degradálnak, beszólnak az utcán, hogy miért nem tudok otthon ülni, minek nekem kimenni és elfoglalni az utat a rendes emberek elől? Szerintem én is rendes ember vagyok (legalábbis igyekszem) csak emellett anyuka, ami egy fantasztikus dolog.
2014. jan. 14. 09:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondanám, kerüljük az általánosítást. Mindenki más és más. Inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak olyan emberek akik az azonos életszakaszba lépve egyformán reagálnak dolgokra. Összefüggés, hogy vannak kismamák akik a fent vázoltak szerint viselkednek. Miért? Talán, mert bántja őket az élet, fáradtak, nyűgösek, nincs pénzük, kirúgták őket, a hormonok kavarognak bennük... stb.
2014. jan. 14. 09:37
 4/8 anonim ***** válasza:

"miért nem tudok otthon ülni, minek nekem kimenni és elfoglalni az utat a rendes emberek elől"

Na ezt azért így nem hiszem el, ne haragudj! Vagy ha ez meg is történt, Te vagy az egymillióból 1. Nem kell itt sírni, te is nagyon jól megválaszoltad, hogy az arrogáns anyukák miatt van ez. Mondjuk én inkább nem ezt a szót használnám, hanem "elszállt" anyukák. Mikor kinyitom neki az ajtót, előre engedem, meg se köszöni, sőt rám se néz,az azért már kicsit sok. Azért mert valaki szült, már az intelligencia is kipottyan belőle? Meg mikor nekem tolja a babakocsit és még be is szól, na akkor rendesen fel megy a pumpa! És amíg több ilyen anyukával találkozom, mint normálissal, addig marad a sztereotípia. Nem beszélve arról, hogy a gyerekükre rá sem lehet mosolyogni, úgy viselkedik, mintha ettől már leprát kapna a gyerek. Na de sorolhatnám a tapasztalataimat!

2014. jan. 14. 10:01
 5/8 A kérdező kommentje:

Ez mondjuk pont ma történt, így szó szerint, azért is írtam ki a kérdést...

Soha nem toltam neki a kocsit senkinek ebben az öt hónapban, és még nekem sem tolta nekem senki.

Viszont azt már többször megkaptam, hogy minek az ekkora babakocsi, (felénk keskeny a járda) nem lehet tőlünk elférni. Sokkal jobb lett volna mindenkinek ha inkább olyan kocsit választok amiben egymás mögött ülnek a gyerekek és nem egymás mellett, mert akkor lehetne tőlünk közlekedni.

2014. jan. 14. 10:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Megmondom őszintén ,nekem is van egy kérdésem ezen az oldalon, nagy felháborodást váltottam ki vele ,csupán az volt a kérdésem ,miért gondolják egyes szülők azt,hogy árjuk nem vonatkoznak a hétköznapi szabályok.

Személyes tapasztalataimra alapozva alakítottam ki a véleményem és nem általánosítva.

A környezetemben ,illetve a szomszédságomban olyan többgyerekes családok élnek ,nem cigányok, Magyarok ,csak úgy viselkednek ,mint ha azok lennének.

Nem lehet megmaradni mellettük, ordítanak a gyerkek, visítanak. Ha focizik puffog a labda, bent ülök a tv előtt és közben monoton puffogás az agyamig hatol , közben a lány gyerek sikít hozzá úgy 3 percenként, mint ha disznó vágáson lennénk.

Ha kimennek biciklizni teli torokból ordítva teszi, ha kint játszanak az utcán, ordítva teszik.

Ha jönnek hozzájuk, akkor jön még 3 gyerek, szintén ordítás és sikítással ötvözve azt.

Az anya egy pszichopata notórius hazudozó, akit csak maga érdekel, senki más a világon ,ha kell csinálnak még három gyereket. Szemetet dob át az üres telkemre,az unatkozó anyukák amikor összegyűlnek napközben, a kapum előtt ,mert szembe vagyunk velük, de hozzánk állnak oda, tele dobálják cigi csikkel. Persze ,mi dolgozunk napközben ,nem mint ők.

Megtehetik ,mert a férj külföldön dolgozik, nem tudom meddig maradhat otthon egy anyuka ,de ő már 4 éve otthon van, a másik barátnője aki 100 méterrel odébb. lakik szintén ugyanez.

Ami jellemzi ezeket a főállású anyákat, hogy kifejezetten rosszindulatúak, a gyerekieket arra nevelik, hogy bosszantsák a szomszédot,ha férj nincs otthon ,direkt nem szól rá a gyerekekre, egész nap kint lehetnek estig, vagy ameddig akarnak, ha a legkisebb 4 éves egész nap sír, nem foglalkozik vele.

Ezek után elmegyek hazulról és azt tapasztalom ,hogy tele van az utca gyerekes anyákkal akik nem nevelik a gyereket ,csak van nekik ,mint egy kutya.

Nem szólnak rájuk, nem magyaráznak el nekik semmit, hogy mit miért nem szabad.

Fellökhetnek, rám léphetnek, azt tesznek amit akarnak.

Hát ezért alakult ki ez a nézet bennem a kismamákról.

Tudom ,vannak kivételek,de sajnos a nagy általánosság beletartozik.

2014. jan. 14. 10:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Én nem általánosítok, mindig odaírom, hogy nem minden kismama vielkedik így, de rengeteg olyan van, akivel annyira elszaladt a ló, hogy vkinek jól helyre kellene őket rázni. A kedvencem, amikor láthatóan kimerült, sőt járógipszes fiatalokat b.tatnak a buszon, hpgy engedje át a helyet, mert az kell a gyereknek. Miközben lenne ott férfi is, akinek illem szt illene átadni a helyet, de persze annak nem mer beszólni, inkább szidja a tinit.

Nálunk a lépcsőházban pl. lakik egy alapvetően normálisabb pár a gyerekével, de nekik is van ilyen vesszőparipájuk azzal kapcsolatban, mit lehet és mit nem. A drága fiacskájuknak az a kedvenc elfoglaltsága, hogy teljes erőből püföli na radiátorcsövet, ami azért eléggé lehallatszik, és ha vki szól, ők vannak felháborodva, hogy jaj, hát nem tudnak rá odafigyelni meg hiperaktív...

2014. jan. 14. 11:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem, ők alapban ilyen arrogánsak, a gyerek megléte csak rápakol erre.
2014. jan. 27. 03:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!