Sokan csak muszájból csinálnak gyereket?
Tudod, az esküvőkön általában minden pár boldog és örökkön-örökké. Aztán mégis sokan elválnak.
Amikor megszületik egy gyerek, a legtöbb szülő, család elolvad, úszik a boldogságban. Úgy érzik akkor, ők lesznek a világon a legjobb szülők.
Aztán jönnek a hétköznapok, gondok, meg a szülők életvitele, értékrendje.
Ez lehet, hogy lenézően fog hangzani, de ezek az emberek szerintem nem elég öntudatosak ahhoz, hogy el tudják dönteni, hogy valójában kell-e nekik gyerek, vagy nem. Nem érik fel ésszel, hogy mivel jár ez az egész, csak spontán gyártják. Ha őszintén kellene válaszolniuk arra a kérdésre, hogy "Miért vállaltál gyereket?", akkor a válasz kb. ilyen szintű lenne, hogy "kanos voltam".
Valaki itt megemlítette, hogy amikor megszületik a gyerek, akkor minden happy és stb. Sokan csak ezt a részét látják a gyereknevelésnek, de azt már nem látják, hogy Pistikének majd 10 év múlva gondjai lesznek az iskolában, kamasz korában elkezd drogozni és még sorolhatnám. Én ezért nem szeretnék gyereket egyelőre, mert csak ezekre a negatív dolgokra tudok gondolni ezzel kapcsolatban.
Mondjuk az is igaz, hogy ha tényleg csak azok vállalnának gyereket, akik pszichológiailag alkalmasak rá, akkor már rég kihalt volna az emberiség. (Mindenki döntse el maga, hogy ez jó vagy rossz dolog. Ha ezt elkezdeném boncolgatni az nagyon messzire vezetne...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!