Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lett értéktelenebb a pénz?

Miért lett értéktelenebb a pénz?

Figyelt kérdés

Kiskoromban még korona a hivatalos pénzem, akkoriban 5 Sk-ért lehetett csokit venni, a 20Sk hatalmas pénz volt, ötvenest meg csak ünnepnapokon kaptunk ajándékba nagyszülőktől (50Sk ma forintban olyan 500Ft lenne).

Most meg, hogy felnőtt vagyok (már € van), a legnagyobb összegek is olyan picik :(

Nálunk voltak a szüleim pár napig, és szinte sokként ért, hogy ez alatt a pár nap alatt több, mint 1000€ elment az útra, élelmiszerre, ajándékokra, miegymásra.

Meg amikor a boltban veszek 3-4 dolgot, és 10€ fölött jön ki a végösszeg. Vagy elmegyünk mi is most nyaralni, és mondja a párom, hogy olyan 1000€-t mi is vigyünk (kaján és szálláson túl).

Szóval, olyan, minthogyha az évek során valahogy elfogyott az értéke, holott ugyanannyit keresnek anyuék, csak más pémznemben. Mégse láttam otthon soha nagy pénzeket, nem is hallottam róluk...

2017. aug. 11. 19:37
 1/3 anonim ***** válasza:
55%
A pénz inflálódik. pár évtizetede pár forint volt csak a kenyér és a tej, szűk 20 éve a mai gombóc fagyi áráért vagy 5 gombócot tudtam volna venni. Ez van.
2017. aug. 11. 19:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Infláció.

18 éves kor felett ezt a szót és a fogalmát ismerned kéne, na meg, hogy miért történik ez.

2017. aug. 11. 21:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem a pénz értéktelenedett el, hanem az ember, mint eszköz!

Mit gondolsz, miért vonzza Magyarország a modernkori rabszolgatartókat? (multi)

2017. aug. 11. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!