Miért váltok személyiséget magamban?
Ez lehet furán hangzik, de másképp nem nagyon tudom megfogalmazni a kérdést. A lényeg annyi, hogy magamban szoktam beszélni, több személyiséggel..
Ezt úgy kell elképzelni, hogy pl.
magammal beszélgetek egy témáról, és akkor mintha több ember ott lenne és vitatkoznának.. vagyis előjönnek a személyiségeim
nehéz ezt elmondani, ez valami betegség vagy mi ez? vagy ez mindenkinél így van?
#1 XD XD
Egyébként nem normális elég beteg dolog menjél el egy phszihológushoz, az majd megmondja mi ez pontosan lehet hogy majd orvoshoz is el kell menned.
Én is szoktam ilyet csinálni, főleg akkor, ha egyedül vagyok egész nap. Bár az én fejemben csak két személy szokott lenni.
Amíg nem személyesíted meg őket, nem adsz nekik nevet meg arcot, jellegzetességeket, és nem válik ez mindennapossá, emberek között is, addig szerintem is normális és szerintem az összes ember csinálja ezt, egyfajta pszichikai reakció a külvilágra, önmagunkban megvitatni a dolgokat. Hisz ki lenne a legalkalmasabb a fontos döntések meghozására, mint saját magad?
Több dolog is lehet. Ha úgy érzed a Te személyiségeid, akkor lehet disszociatív személyiségzavar egy enyhébb skizofréniával keverve, ha különálló emberek, akkor lehet, hogy komolyabb skizofrénia.
Szoktak emlékezetkieséseid lenni? Romlott a rövidtávú memóriád? Esetleg úgy érzed pár nem megtörtént eseménnyel kapcsolatban, mintha valósak lettek volna? Ha igen, akkor keress fel egy pszichológust, mert esélyes a több személyiségűség. Nekem is volt, gyógyítható, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!