Egyetértetek ezzel az idézettel? "Minden vitát megnyersz, amit el sem kezdesz. "
Figyelt kérdés
2017. júl. 26. 01:27
11/16 anonim válasza:
Kulturáltan vitatkozni jó dolog és tapasztalatszerzésnek sem utolsó. Azonban amikor átmegy személyeskedésbe, illetve a saját véleményed ráerőszakolod a vitapartnerre és képtelen vagy "tovább görgetni a fonalat", csak a saját monológodat hajtogatod folyton a másiknak onnantól kezdve már nincs értelme folytatni.
12/16 A kérdező kommentje:
Utolsó: Ez tény, de ezzel nem válaszoltál a kérdésre.
2017. júl. 26. 10:57
13/16 anonim válasza:
Akivel vitatkozunk, nem fog minket kedvelni, mert a vita versengő magatartás. Ha bebizonyítom, hogy nincs igaza, haragudni fog ránk. Azért jó nem belemenni a vitába, mert így egyikőnk tekintélye sem sérül. Miért erőszakoljam rá a másikra a véleményem? Nekem nem fontos, hogy igazat adjon nekem, abban hiszek, hogy egy nap majd magától v. más vitára hajlamos embertől megtudja, hogy a Nap nem bolygó. Csak annyit mondok "Én úgy tudom a Nap nem bolygó (nem azt mondom, nincs igaza) azzal már vitát nyítnék. Erre ő: rosszul tudod. Erre én: Lehet.
14/16 anonim válasza:
Egyetértek az idézettel bár a bölcsebbek ezt úgy szokták mondani "Ne indits háborut!" így azt hiszem jobban érthető.
15/16 anonim válasza:
Nem, nem szeretek vitatkozni, de néha kell.
16/16 turatura válasza:
A vita az egyetértésre való törekvés eszköze, nem a győzelemé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!