Igaz-e az, hogy akik csúnyán írnak, azoknak nagyobb az inteligencia-szintjük (okosabbak)?
4. válaszoló véleményét osztom, én már nem írom le ugyanazt.
A saját környezetemben mindenféle írást tapasztalok, nagyon szeretem nézni mások kézírását. Teljesen random aránylik az IQ és a kézírás milyensége, van bizonyítottan magas intelligenciájú ember köztük, aki úgy ír hogy a macskám különbül kapar, van mondhatni csekély képességű akinek mindenki ámul a gyönyörű kézírásán és van nagyon különleges ember, akinek tök átlagos kézírása van. Ja meg életkor függvénye is, apám pl. nem egy IQ betyár de gyönyörűen ír, mert akkoriban a cirkalmas, dőlt betűs írást tanították, lásd régi levelek, kéziratok. Régen nem is kellett annyit írni, ráértek szép kalligráfiát csinálni de ma már a legtöbb diák írása legkésőbb középsulira "felgyorsul", ezáltal egyszerűbbé és sokszor csúnyábbá is válok mint az először megtanult szép egyenbetűk.
A másik meg hogy az írás szépsége egyenlő-e az olvashatósággal? Mert itt vagyok pl. én, magas IQ-val és kvajól kinéző de mások számára olvashatatlan kézírással. Gyakran a saját írásomat is úgy olvasom ki, hogy az egész szót ismerem fel, nem a betűket külön. Ha új a szó, először inkább nyomtatottan írom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!