Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Első vezetésnél mi a szokás?

Első vezetésnél mi a szokás?

Figyelt kérdés

Jövőhéten megyek először vezetni és nagyon félek.

A KRESZ-vizsgám csak másodjára lett meg, de akkor mondhatni elég jóra sikerült (2 hibám lett).

Viszont ettől függetlenül totál úgy érzem, hogy hiába tanultam meg a kreszt, úgysem fogom tudni alkalmazni forgalomban mert olyan hirtelen kell dönteni és én tuti leblokkolok.

Ilyenkor mennyire az alapoktól veszik általában a dolgot? Az oktatóm elég jófejnek tűnik és egy dieseles kocsival megyek majd.

Nyilván gondolom nem a pedálok bemutatásával kezdjük az egészet megint, de mégis mennyire kell vágni első alkalommal, hogy mi hogyan működik az autóban?

2017. júl. 14. 21:07
 1/6 anonim ***** válasza:

El fogja mondani mi hogyan működik az autóban illetve elkérdezi.Addig nem fog kivinni a forgalomba amíg arra érdemes nem leszel.Tehát először ha van rutinpálya akkor ott fogtok gyakorolni, ha nincs akkor valami nagy parkolóban.Első alkalomnal csak egyesben, körbe- körbe a kormányzást fogjátok gyakorolni.

Szóval nem eszik olyan forrón a kását !

2017. júl. 14. 21:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálunk az első - dupla - óra úgy zajlott, hogy az oktató kivitt a tanpályára, ott átvettük az alapokat. Mire kell figyelni elindulásnál, milyen alap manőverek vannak, mint lejtőn elindulás, szlalom, parkolás, stb.

Visszafelé már én vezettem a forgalomban is.

De ezt nyilván az oktató fogja látni hogy mennyire megy neked, inkább következő óra is rutin legyen még, vagy már forgalom.

2017. júl. 14. 21:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Engem első alkalommal az oktató egy régi bezárt áruház parkolójába vitt, először csak a beindítást tanultuk, pedálokat, seb.váltást stb. Még álló helyzetben gyakoroltuk ezeket egy kicsit, aztán róttam a köröket a parkolóban, parkoltatott stb. Szerintem már akkor figyelt, mennyire ügyeskedek, mert következő alkalommal már forgalomba mentünk.
2017. júl. 14. 21:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát az alapokkal jó ha tisztában vagy.

Nekem ezt mondta annó az oktatóm:

Első alkalommal még nem kéne senkit, és semmit elütni.

Irányjelzésre nagyon figyelj oda!

Ja és még egy apróság. A dudát jobb ha elfelejteted amíg nincs a kezedben a jogsi.

Na éhes vagyok? Ha ismersz egy jó gyrosost, indulj! :D

2017. júl. 15. 19:22
 5/6 anonim ***** válasza:
*éhes vagyok.
2017. júl. 15. 19:23
 6/6 anonim válasza:
100%
Én ma voltam az első vezetésemen. Gondolom oktatótól is függ, de ne izgulj az első órán szinte semmi nem fog történni. Forgalomba meg végképp nem fogsz kimenni. Először is elmagyarázza hogy a kocsiban mi mire való, de szó szerint mindent, nekem még a kilincset is megmutatta hogy ezzel nyílik az ajtó :D Aztán elmondja hogy kell beállítani a tükröket és megmutatja a holttereket. Ezután mentek a tanpályára "vezetni", ami abból áll először is hogy ő nyomja a gázt (mivel az ő oldalán is megtalálható mind a 3 pedál) te pedig kormányzol. Itt se kell semmi komolyra gondolni, 10-15-nél nem fogsz gyorsabban menni. Majd ha már ez látja hogy megy akkor átadja neked a gázt. Ez még szintén semmi továbbra is 10-15-el fogsz menni csak te nyomod a gázt. Sebességet persze nem kell váltani végig 1-esbe lesz a váltó. Ezután megpróbálod a megállást párszor (gázról láb le, bal lábbal benyomod a kuplungot majd jobb lábbal lefékezel de a kuplungot benyomva tartod ameddig nem szól). Nekem ennyi fért bele az első alkalomba ami 2 óra volt. Általában 1 alkalommal 2 órát tartanak egybe.
2017. júl. 17. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!