Első vezetésnél mi a szokás?
Jövőhéten megyek először vezetni és nagyon félek.
A KRESZ-vizsgám csak másodjára lett meg, de akkor mondhatni elég jóra sikerült (2 hibám lett).
Viszont ettől függetlenül totál úgy érzem, hogy hiába tanultam meg a kreszt, úgysem fogom tudni alkalmazni forgalomban mert olyan hirtelen kell dönteni és én tuti leblokkolok.
Ilyenkor mennyire az alapoktól veszik általában a dolgot? Az oktatóm elég jófejnek tűnik és egy dieseles kocsival megyek majd.
Nyilván gondolom nem a pedálok bemutatásával kezdjük az egészet megint, de mégis mennyire kell vágni első alkalommal, hogy mi hogyan működik az autóban?
El fogja mondani mi hogyan működik az autóban illetve elkérdezi.Addig nem fog kivinni a forgalomba amíg arra érdemes nem leszel.Tehát először ha van rutinpálya akkor ott fogtok gyakorolni, ha nincs akkor valami nagy parkolóban.Első alkalomnal csak egyesben, körbe- körbe a kormányzást fogjátok gyakorolni.
Szóval nem eszik olyan forrón a kását !
Nálunk az első - dupla - óra úgy zajlott, hogy az oktató kivitt a tanpályára, ott átvettük az alapokat. Mire kell figyelni elindulásnál, milyen alap manőverek vannak, mint lejtőn elindulás, szlalom, parkolás, stb.
Visszafelé már én vezettem a forgalomban is.
De ezt nyilván az oktató fogja látni hogy mennyire megy neked, inkább következő óra is rutin legyen még, vagy már forgalom.
Hát az alapokkal jó ha tisztában vagy.
Nekem ezt mondta annó az oktatóm:
Első alkalommal még nem kéne senkit, és semmit elütni.
Irányjelzésre nagyon figyelj oda!
Ja és még egy apróság. A dudát jobb ha elfelejteted amíg nincs a kezedben a jogsi.
Na éhes vagyok? Ha ismersz egy jó gyrosost, indulj! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!