Ha tudatos álom alatt szexelek de különben még szűz vagyok attól még átélhetem szinte ugyanazt az élethű érzést?
A tudományos álláspont szerint elvileg igen a válasz, de nem teljesen értem, hogy miért... Állitólag mivel a valóságban is az agy hozza létre azt az érzést így tudatos álom alatt is lehetséges. Ez igaz? Valakinek van tapasztalata?
Mindenki finoman fejezze ki magát, mert ez nem a szexualitás kategória! Így a kérdés lényegi részét nem is ez képzi, hanem hogy mennyire élhetünk át TÁ alatt olyan fizikai érzéseket amikhez a valóságban még nem volt szerencsénk!
Illetve ez a tudatos álmodás dolog egy tudományosan alátámasztott tény, így nem is az ezotéria témakörbe akartam írni. Akik teljesen laikusok és/vagy tagadók azok légyszí ne írjanak!
A válaszokat előre is köszi!
Köszi a választ! De elivel egy sima álom is olyan mint a valóság, pl. ugyanúgy érezzük a levegőt, a szagokat, stb. De ha nem tudatos akkor nem tudunk rá úgy vissza emlékezni.
Nekem még nem volt tudatos álmom sem amúgy, de pl. simán ha "elképzelem" pl. hogy leszúrnak az nyílván nem hasonlítható a valósághoz, de ha álmodom az már valószínüleg közel életszerű érzés, esetleg enyhébb.
Tényleg köszi am a választ és .ent a pont! De olyanok is válaszólhatnának akik már álmodtak tudatosan...
Hiába álmodsz, ha az agyad nem ismeri az érzést, akkor csak összerak egy érzést ami vagy hasonlít az eredetire vagy nem, de inkább csak olyan, amilyennek szeretnéd érezni...
Most ez a jelenet jutott eszembe erről:
"Hiába álmodsz, ha az agyad nem ismeri az érzést, akkor csak összerak egy érzést ami vagy hasonlít az eredetire vagy nem, de inkább csak olyan, amilyennek szeretnéd érezni..."
Én is így gondolom, bár a dilemmám az, hogy a valóságban is az agyunk generálja az érzést... Nemde? Tehát ismeri minden lehetséges kiváltható érzésünket már alapvetően, vagyis ha azt hiszi az álomba lévő testre hogy az igazi és igazából történik vele valami akkor mégis csak éreztetnie kell a dolgokat.
Persze, miután van tapasztalatod azt tudja már rekrealni az agyad, előtte. Jól is néznénk ki ha valaki azt álmodná, hogy leontik savval és az agy 1-1-ben lekepezné az adott ph-jú sav marasi érzetét. Szerencsére ez nem így működik.
Viszont a pozitív dolgokban sem az van hogy van egy tároló minden lehetséges érzéssel és ha jót álmodsz akkor épp nyertél.
Most ha fogok egy dobozt, megtöltöm valamilyen anyaggal, de nem mondom meg neked, hogy mivel töltöttem meg, hogy az hideg e, meleg e, száraz e, nedves e, nyálkás e, érdes e,
Akkor gondolod, ha álmodsz azzal a dobozzal, akkor az agyad pontosan összerakja neked milyen érzés lenne belenyúlni?
Nem tudok jobb hasonlatot kitalálni.
Abban igazad van, hogy az agy pakolja össze a dolgokat, azonban (itt jön a lényeg!), nem mindegy hogy mi alapján.
Amennyiben nem éltél még át valamilyen esetet az agyad a fájdalomra csak valamilyen korábbi esetből/esetek keverékéből tud előhozni valamilyen variációt.
Hiszen a valóságban a fájdalom érzet az úgy jön létre, hogy az idegek jeleznek!!! S azt alakítja át az agy!
Pl.: Hasba szúrnak álmodban, fájdalmat fogsz érezni, még lehet, hogy a hasad terén is. Azonban ha az valódi lenne akkor bőgnél sőt még lehet, hogy sokkot is kapnál annyira kibírhatatlan maga a fájdalom.
Ez persze nem szokott megtörténni. Hiszen az agy egyértelműen nem teszi ki ilyen sokkhatásnak a testet és az elmét.
Szóval tényleg ebben van a lényeg. Amíg egyszer az agy csak random állít elő dolgokat(bizonyos határokon belül), addig máskor meg fix készletből dolgozik, ami túlléphet határokat.
Ez a tudományos változat.
A szex pedig soha nem lesz olyan, mint álmodban.
Megint a készlet... egyszer az agy teremt, élőben meg kapja a jeleket.
Ezért van az, hogy élőben 100000000x jobb. Hiszen több milliárd idegvégződés adja a jelet, aminek köszönhetően pontos és élethű lesz az egész.
Amíg álmodban az agy csak egy megközelítő érzést pakol össze, ami szerinte reális.
Na de még a 0 és 1 között is végtelen szám van... ne hagyatkozz ennyire a tudatos álmodásra.
Jó dolog, azonban soha nem lesz igazi. Csak egy álom.
Az agyad összerakja, mert tudod hogy: szorít,meleg,nedves, barázdás, harántcsíkolt.
Ezeket tudod, az agyad összerakja.
Az álmodban a szorít érzést, a péniszed merevedése és a gatyának feszülés okozza majd a valóságban. A nedvességet az előváladékod. A meleget is a vérkerinkés, az erekció miatt fogod érezni. Tehát a valóságban más fizikai történések vannak. Pl. Álmodban erekciód van, ez nekifeszül a gatyádnak, és mondjuk az álom azt fordítja le, hogy egy csajszi az öledhez nyomja a fenekét, és elélvezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!