Te eszel boltban, fizetés előtt? Hallottál már olyanról, aki igen?
Nem arra gondolok, amikor kisgyereknek adnak, ez már itt a gyakorin is milliószor ki lett vesézve.
Felnőttekre gondolok, akik nem is betegek, csak így szokták meg. Amikor kasszás voltam, sok felnőttel találkoztam, aki papírt, flakont hozott. Persze, itt nem tudhattam, hogy rosszul lett-e vagy csak passzióból evett. De egy ismerősöm nemrég elkerekítette a szemét, hogy ő miért nem ehetne a boltban bármit, amit megkíván, ha úgyis kifizeti (nem amikor rosszul van, rendszeresen csinálja).
Amikor pedig polcot pakoltam, a sorok közé a legkülönfélébb, oda nem illő felbontott csomagolások voltak bedobva: pl. ásványvizek közé sport szeletes papír, mirelitek közé előre csomagolt szárazkolbászos zacskó. Ezeket biztos nem vitte lehúzatni a pénztároshoz a gazdája.
Szerintem lopásnak minōsül, hiszen nem a tied. Még akkor is, ha ki akarod fizetni, nem biztos, hogy ki is fogod tudni. Pl. a pénztárcàt otthonhagyod/elhagyod menet közben. Én csak egy esetben tartom megbocsájthatónak, ha rosszul van az illető. Nem vagyok szuperanyu(hajjajj de még mennyire nem), de én úgy megyek a boltba a gyerekkel, ha már evett. Ha valami miatt sanszos, hogy éhes lesz, adok neki előtte pár szem kekszet, banánt. Inkább 10 perccel később kezdem a bevásárlást, mint hogy hisztizzen a gyerek az éhség miatt. Inni meg mindig viszek neki a saját kulacsában.
Nem mondom, hogy nem szeretne valamit felbontani, mert van kedvence. De mantrázom neki, hogy majd ha kifizettük, addig nem. Persze hisztizik, de elterelem a figyelmét. Hisztivel nem éri el nálam. Szerintem csúnya szokás ott enni. Bár nem botránkozom meg, ha valaki eteti a gyerekét. De én nem teszem!
Annyira bicskanyitogató ez. Egy idősebb bácsi a szemem láttára evett marokszámra a kimérős, 4000 Ft/kg árú mandulából, pisztáciából, aztán végigette az összes magot a zöldségosztályon, kezében a nejlonzacskóval, mintha mindjárt szedne valamiből, aztán persze nem vett semmit. A zacskót is rádobta az egész tetejére üresen és otthagyta.
Úgy evett lopva és gyorsan a markából, hogy majd belefulladt. Ott álltam a háta mögött, de már nem dolgoztam ott, csak vásárló voltam.
Az idös bácsi lehet, hogy tényleg éhes volt és nem volt pénze - szóval ez lehet kivétel is.
De ettöl függetlenül a boltban evés nem normális dolog, Nyugat-Európában ez egyértelmüen lopásnak számít, amiért azoonal feljelentést tesznek az illetö ellen - szerintem jogosan.
Az nem mentség, hogy "ki fogom majd fizetni", mert az is ezzel védekezik, aki a drága parfümöket vagy elektronikai cikkeket teszi a táskájába.
Az egyetlen eset, ami valamennyire megmengedhetö, ha valaki pl cukorbeteg, de akkor is elöször szólni kell egy eladónak, mielött bármit is elkezd enni - és csak az ö tudtával és beleegyezésével teheti meg.
Mellesleg itt még a gyerekeket sem etetik a boltban a még nem kifizetett élelmiszerekkel, mert azért is feljelentés jár - és a gyerekek kibírják!
Én egyszer egy csomag zsepit bontottam meg, vészhelyzet volt. Kifizettem.
Vajon a kasszást ez, vagy inkább az botránkoztatta volna meg jobban, ha fizetés közben a térdemnél ingázik a takonycsík, csak mert jó kislány módjára ki akartam fizetni, mielőtt kibontom az árut? :D
Szerintem nem kellene.
Rosszul lett? Na persze ha-ha :D
Szerintem ki kell fizetni amit akar az ember, pl csoki vagy péksüti, és utána elkezdeni enni, és nem is a boltba.
Hát ez elég paraszt szokás rendszeresen csinálni.
Én 2x tettem ilyent. Egyszer 33 fokos kánikulában kibontottam a vizet, egyszer meg egy 100-as papírzsebkendőt, mert hirtelen tört rám a szénanátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!