Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Te eszel boltban, fizetés...

Te eszel boltban, fizetés előtt? Hallottál már olyanról, aki igen?

Figyelt kérdés

Nem arra gondolok, amikor kisgyereknek adnak, ez már itt a gyakorin is milliószor ki lett vesézve.

Felnőttekre gondolok, akik nem is betegek, csak így szokták meg. Amikor kasszás voltam, sok felnőttel találkoztam, aki papírt, flakont hozott. Persze, itt nem tudhattam, hogy rosszul lett-e vagy csak passzióból evett. De egy ismerősöm nemrég elkerekítette a szemét, hogy ő miért nem ehetne a boltban bármit, amit megkíván, ha úgyis kifizeti (nem amikor rosszul van, rendszeresen csinálja).

Amikor pedig polcot pakoltam, a sorok közé a legkülönfélébb, oda nem illő felbontott csomagolások voltak bedobva: pl. ásványvizek közé sport szeletes papír, mirelitek közé előre csomagolt szárazkolbászos zacskó. Ezeket biztos nem vitte lehúzatni a pénztároshoz a gazdája.

2017. júl. 10. 15:06
1 2 3
 1/21 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Szerintem eléggé proli szokás, még ha budai villanegyedekben is találkozni vele. Amíg nem fizetted ki, nem a tiéd.
2017. júl. 10. 15:08
 2/21 anonim ***** válasza:
62%
szerintem ez lopas, az ilyenekre rendort kene hivni, undorito hogy mindenbe belezabalnak.
2017. júl. 10. 15:08
 3/21 anonim ***** válasza:
58%
Én volt, hogy ittam, de kifizettem mindig.
2017. júl. 10. 15:11
 4/21 anonim ***** válasza:
24%

Én akkor se eszek vagy iszok fizetés előtt ha már a szédülés határán vagyok.

De -főként az északkeleti megyékben- láttam már nem idén barnult személyeket akik nyugodtan tömték magukba a pékárukat...

2017. júl. 10. 15:11
 5/21 anonim ***** válasza:
10%
Régebben megkóstoltam a péksütit de az egèszet sose lopás vicces vagy nem vettem el egy forint értèket se mivel vigyáztam rá hogy egyértelmű legyen hogy kifogom fizetni
2017. júl. 10. 15:12
 6/21 anonim ***** válasza:
95%

Nekem most már meg sem fordul a fejemben ilyen.

Viszont, amikor még kicsi voltam szoktunk olyat csinálni anyuval, hogy szomjasak vagyunk és iszunk egy kis dobozos üdítőt, természetesen vittük a kasszába a dobozt és kifizettük. Egy kisgyerekkel nem könnyű vásárolni, szóval azt megértem. Na, de, hogy egy egészséges felnőtt ember miért csinál ilyen?

Egyébként én is dolgoztam már hipermárketben és egyszer mesélte az egyik kolléga (diákként voltunk ott), hogy a szeme láttára ittak bele az egyliteres narancsos löttybe (nem tudom, mi volt az) és visszatették a polcra. Csokis papírt is láttam már üresen, felbontott csomagolású terméket is tettek már vissza, főleg édességnél jellemző.

Ez nagyon neveletlenségre utal, nálam legalábbis.

2017. júl. 10. 15:12
 7/21 anonim ***** válasza:
94%
Előfordult már velem is, hogy egyszer-kétszer annyira leesett a cukrom, hogy muszáj volt beleharapnom egy csokiba, mert különben nem jutottam volna el a pénztárig. Az többször is, hogy kivettem egy hideg üdítőt a hűtőből, meghúztam, és csak aztán tettem a kosaramba. Nem dobáltam szét semmit, kifizettem mindent. Jobbnak láttam, mint elájulni, de rendszert nem csinálok belőle. Vészhelyzetben nem fogok vacillálni, hogy egyek-igyak e a még nem kifizetett termékből. Ha beleharaptam a csokiba, úgyis ki kell fizetnem, és a boltosnak mindegy, hogy 1 perccel előbb, vagy később.
2017. júl. 10. 15:13
 8/21 anonim ***** válasza:
83%

Csak akkor, ha tényleg a rosszullét kerülget, akkor is csak egy falatot, és nyilván viszem a kasszához a megkezdett pl. péksütit, ásványvizet vagy akármit.

Nem hallottam olyanról, aki rendszeresen csinálja, de látni én is látom a nyomait a polcokon... Lopás, persze.

2017. júl. 10. 15:13
 9/21 anonim ***** válasza:
89%

egyik ismerősünk simán leállt a fánkoknál és tömte magába

pedig nem tartozik a nem idén barnultak közé

a boltvezető jó barátnője, lehet hogy azért csinálta, bár alapból ilyen stílus

2017. júl. 10. 15:17
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Éppen ma találkoztam ilyennel. Szerintem ez egy undorító szokás. A nő olyan 30 körüli lehetett, semmi baja nem volt, csak éhes volt. Én is éhes vagyok, de amíg nem fizettem ki, addig nem eszek bele. Mi van mondjuk akkor, ha valami ok miatt nem tudsz fizetni? Kártyád elhagytad, pénzed nincs... bármi. Akkor mi van? Már megetted, de ki sem tudod fizetni. Az ilyet szigorúbban kellene venni. Oké lehet megmondja, hogy megevett 1 fánkot, de ki tudja ezt bebizonyítani, hogy tényleg csak egyet evett meg?
2017. júl. 10. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!