Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha elhitetem az agyammal,...

Ha elhitetem az agyammal, hogy valami úgy lesz, akkor az tényleg úgy lesz?

Figyelt kérdés

Egyszer együtt dolgoztam egy olyan emberrel, aki hát...egy átlag ember flúgosnak nevezné, de szerintem csak más, mint az "átlagos" emberek...

Nagyon okos, és tényleg kész érvekkel alátámasztott megnyilvánulásai voltak, de a lényeg, hogy egyszer mondott valamit, ami nagyon megmaradt bennem, és aminek nagyon érdekelne a lehetséges ok-okozata..

Azt mondta, hogyha;

Elhitetem az agyammal, hogy valamit nagyon szeretnék, és nem viszek bele úgymond negativitást, akkor az önmagában lehetséges?

Gondolok itt arra, hogy tetszik nekem egy lány, kivel semmi közünk egymáshoz, csak mondjuk egy helyen dolgozunk, és én elkezdem mondogatni magamban, hogy a de jó lenne ha lenne köztünk valami helyett, azt hogy, én szeretném, hogy legyen köztünk valami....

akkor lehetséges, hogy lesz is?

Ezekről a filozófiai agyjátékokról megoszlanak a vélemények, talán ez is hit kérdése, de hogyha az emberi agy rejtett, fel nem fedezett mentális képességekkel rendelkezi, akkor miért ne rendelkezne ezzel is?

Engem nagyon sok minden megdöbbentett a világban, mit-miket lehetetlennek hittem, de tényleg megtörténtek, vagy léteztek.

Szerintetek erős agyi koncentrációval lehetséges befolyásolni egy adott idő-intervallum cselekvését, illetve történését?

Engem annyira érdekelne, hogy erről másnak mi a véleménye... :D

Remélem nem fogalmaztam túl hülyén, és legalább egy picit átmegy az infó, hogy mire is gondolok.. :D

2017. júl. 2. 00:10
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Nem feltétlen, bár nem kizárt.
2017. júl. 2. 00:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az erős koncentráció és a pozitív dolgok sulykolása az agyba "csak" egy segítség, hogy elérd a célodat.

Magát a célt nem fogod csak ezzel elérni, azért tenni kell, de ha már teszel érte és az agyadat kontrollálod, koncentrációra utasítod, akkor jelentősen megnőnek az esélyeid, persze nem csettintésre, ezt is gyakorolni kell.

Tehát olyan nem létezik, hogy megállsz egy autó mellett, erősen fókuszálsz arra, hogy robbanjon fel, nem fog felrobbanni.

2017. júl. 2. 00:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak ha cselekszel is. Pozitív gondolkodással a vágyaid felé terelheted a figyelmedet, és jobban észreveheted azokat a lehetőségeket, amik a vágyaid eléréséhez kellenek, ezeket a lehetőségeket negatív gondolkodással nem veszed észre. De az kevés, hogy ezeket észreveszed, mert ezekkel a lehetőségekkel élned is kell, és akkor elérheted a céljaidat.

Vegyünk egy egyszerű példát. Diákéveimben egy iskolai rendezvény alkalmából visszalátogattam a volt általános iskolámba, és ott fellépett egy akkori diák, aki hastáncolt. Nekem nagyon megtetszett, amit csinált, és én is szerettem volna kipróbálni, de évekig nem volt rá módom. Aztán egyszer csak találtam egy táncstúdiót, ami hozzám viszonylag közel tartott órákat számomra is megfizethető, pénztárcabarát áron, pont akkor indult új kezdő csoport pár hete. Maradhattam volna a vágyakozásnál, és akkor nem történik semmi. Ehelyett írtam a tanárnőnek, hogy be lehet-e még csatlakozni a csoportba, mert kipróbálnám. Lehetett, és én mentem is. Azóta pedig - kisebb kihagyásokkal - már 4 éve folyamatosan csinálom, megszűnt a hátfájásom, megizmosodtam, és jobban érzem magam a bőrömben.

Szóval koncentrálhatsz a vágyaidra, ez jó, de ha jön egy lehetőség, ami közelebb vihet hozzájuk, akkor cselekedj is. :-)

2017. júl. 2. 00:24
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Amiről beszélsz azt úgy nevezik, hogy a vonzás törvénye. Nem egészen úgy működik ahogy te leírad, ha érdekel a téma keress rá google-ba rengeteg olvasmányt lehet találni róla. Hogy működik-e vagy sem azt nehéz lenne megmondani.
2017. júl. 2. 21:11
 5/8 anonim ***** válasza:
35%
A vonzás törvénye humbuk. Nem működik. A pozitív hozzáállás segíthet, de pszichológiai kísérletek azt mutatták, hogy sokkal jobb, ha valaki felkészül a lehetséges nehézségekre is. Önmagában az álmodozás csak ront.
2017. júl. 3. 19:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Álmodozás nélkül az emberiség soha nem jutott volna előrébb, de tettek nélkül sem. Szóval a kettőnek együtt kell járnia, tervezni, célokat kitűzni, arra koncentrálni, és cselekedni.

A vonzás törvénye működik, csak nem úgy, ahogy egyesek elképzelik, hogy csak álmodoznak és úgy is lesz tettek nélkül. A vonzás törvénye megkívánja a cselekvést (mellesleg a Bibliában is megemlítik, csak nem így hívják).

De mondok egy egyszerű példát, a suliban dolgozatot íratnak, adott két diák, akik egyformán jól tudják a tananyagot, de az egyikük parázik, a másikuk arra koncentrál, hogy sikerülni fog, nos, mindkettőnek sikerülhet, de valószínű, hogy annak lesz jobb az eredmény, aki pozitívabban áll hozzá, mert a parázás a félelmedre fordítja a figyelmed, és lehet, hogy nem jut eszedbe valami emiatt. Tudod, mi az a vizsgadrukk?

2017. júl. 3. 22:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
2017. júl. 4. 08:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer sikerült! :) de tényleg, nagyon nagyon akartam! Egész nap csak arra gondoltam hogy nagyon akarom, és , egyszer csak sikerült.
2017. júl. 10. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!