Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell megígérni valamit,...

Miért kell megígérni valamit, hogyha úgysem teljesíti az ígéretét?

Figyelt kérdés
Van egy közeli ismerősöm,rokonom aki mindig igérget,meg mondja hogy majd így lesz,majd úgy lesz,de SOHA nem lesz belőle semmi. Tehát mindig csak a szája jár,de tettekben nincs ott. Ezt azért tartom bosszantónak mert sokszor segítettem neki amikor bajban volt,de ha nekem van szükségem rá,akkor megígér mindent szóban,de nem teljesít semmit sem,és sokszor olyan dolgokban sem segít ami neki egy apró kis semmiség lenne,de nekem nagyon sokat segítene vele. Nem értem,hogyha nem akar segíteni akkor miért nem mondja azt hogy bocs,de nem.?
2017. jún. 27. 12:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert jól hangzik. Ha bővebb információt szeretnél erről a témáról, kérdezd meg a politikusainkat!
2017. jún. 27. 12:49
 2/2 anonim ***** válasza:

A miértjét nem tudom, de sok ilyen ember van. Sok esetben csak gyáva, konfliktuskerülő az illető, aki nem meri már az elején elutasítani az adott kérést, van, aki komolyan azt gondolja, hogy be tudja tartani, aztán mégis s-gget csinál a szájából, mert amikor tenni is kell valamit, akkor hirtelen minden más fontosabb lesz.

Egy a lényeg, ha ez egy rendszeres viselkedés akkor nem tudsz vele mit kezdeni, egész egyszerűen nem szabad tőle semmit kérni vagy semmibe belevonni. Bár én egy ilyen emberrel egyáltalán nem is tartanám a kapcsolatot, minek? (rokon, nem rokon, édesmindegy, sőt, rokonnal ilyen helyzetben szerintem pont, hogy szigorúbban kell bánni, hiszen tőle sokkal aljasabb egy árulás)

2017. jún. 27. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!