A mút fájdalma és az elkövetett hibák miatti folyamatos bántás következményei?
Én voltam így pár éve.
Sokan mondogatták, hogy legyek keményebb de nem tudtam/akartam.
Sajna a csapból is a magabiztosság, céltudatosság, önbizalom folyik.
Nézd azt az oldalad is amikor ezek a tulajdonságaid előnyös helyzetbe hoznak és helyezkedj úgy.
Hibáztatni mindig fognak de csak azok akik meg sem közelítik a te szintedet.
Az ő véleményük meg mit ér?
H.lyékre sose halgass.
Ilyen értelemben kicsit szortíroznod kell.
Jonathan Swift - Gulliver utazásai.
szatirikus összefoglalás, frontális támadás az emberi, társadalmi romlottság, kártékonyság, sötét fanatizmus, az ember mérhetetlen önhittsége ellen. Az önhitt, naiv Gulliver az önfelfedezés útját járja be annak felismeréséig, hogy az ember csupán értelmes állat, akiben az állat elnyomja az értelmet.
„ A Gulliver utazásai ”végső leszámolás az emberrel és minden emberivel. Olvasása valóságos pokolba szállás. Borzasztó könyv, s annál borzasztóbb, mert az egyszerű mese köpenyébe öltözik. Ha „ nem véletlen ”, hogy a Robinson gyermekkönyv lett: valóságos gúnyos végzet, hogy a Gulliver az lett. Kétségtelenül minden idők leghatalmasabb szatírája ez. Stílusa pedig az egyszerű és nyugodt próza örök mintaképe." (Babits Mihály)
(egész szöveg netes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!