Néhány osztálytársam tervezi, hogy a kiközösített srácot a többnapos kirándulásunkon összeverik, de én sajnálom a srácot, mert bírom, jó fej, barát. Jó ötlet lenne beszállni a harcba, hogy megvédjem őt?
Akkor nem vagy egyedül :)
Támadókról: Egy lány, egy vézna fiú és egy olyan fiú aki hasonlít rám csak soványabb
Rólam és a célpontról: Járok küzdősportra, a srác meg nagyon sokat dolgozik otthon, így neki is megvan az izomzata, és ő semmibenézi az etikettet, hogy "fiú nem üt lányt", úgy agyonütné a lányt hogy nem ébredne fel (én nem merném megtenni)
nézd, két dolgot tehetsz
1. homokba dugod a fejed és úgy csinálsz, mintha nem tudnál semmiről
következmény: egy kórházi kezelés a srácnak vagy egy temetés, ha rosszul sikerül a verés vagy esetleg megunja a szar életét és öngyilkos lesz - te meg életed végéig sajnálhatod, hogy nem segítettél, pedig megtehetted volna - sőt, mivel tudtál róla és nem akadályoztad meg, magad is bűncselekményt követsz el, amiért el is ítélhetnek
2. elmondod a tanárnak ÉS összeszeded a normális osztálytársakat és kiálltok (nem verekedéssel) a srác mellett
következmény:
pár barom haragudni fog rád, senki nem sérül meg, összekovácsolódik az osztályközösség és valószínűleg szerzel egy életre szóló barátot
a te döntésed, az én lelkiismeretem mondjuk nem venné be, hogy esetleg valaki meghal, pedig segíthettem volna
Már elterveztem néhány kombinációt, hogy hogyan segítek neki, ha tényleg megtámadják, és hogyan rohanok oda segíteni.
Pl: Ha eldöntik és ráül az egyik a testére és úgy üti, akkor odarohanok és leterítem róla és hasonló tervek.
Sz@rd le, hogy szólhatnál-e akkor úgy, hogy benne lenne a pakliban kiközösítenének téged. Mindenféleképpen szólj a felügyelő tanárnak, de ha verekedésig fajulna a dolog, szállj be annyira, hogy megfékeznéd a dolgot, vagyis ha ők vernék a kiközösítettet, adj a véznának egy izmos csicskalángost, a kiközösített srácot pedig fogd vissza, de annyira, hogy ne verjen össze mindenkit. Viszont védje majd meg magát, ha tudja!
Hidd el, megéri kiállni mellette. Én is eléggé kiközösített srác voltam és a haverjaim is. De volt egy alkalom, amikor majdnem bemostam az egyik gimis osztálytársamnak, mert nem hagyta békén. Verekedések és balhék miatt voltak már gondjaim ott, de megérte miattuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!