Miért nem boldogok az emberek? :c
mert nem akarnak igazán azok lenni :) a legboldogabb emberek azok, akik a legtöbbet voltak egyedül, és szegények, és változtattak, mert akartak! :)
muszáj változni, és változtatni, különben nincs értelme élni :)
Madách Imre ember tragédiájának könyve megválaszolja ezt a kérdést, az eszméket követni kell, még ha nem is teljesen jók, és eltorzulnak, egy cél kell, amiért küzdeni lehet, és soha nem lehet feladni!
Én boldog vagyok kérdező.
1. voltam.
Elégedetlenek, aggódnak mert a bajok nem kicsik, nincs rendben a lelki világuk, túlhajtják magukat/őket, stb.
Meg amikor találkozol velük akkor épp a monoton napi dolgaikkal törődnek.
És még 2 A4 oldal ilyesmi sajna.
Azért szerencse, hogy sok boldogtalan ember önzetlen, szerető szívű és figyelmes.
A legtöbb ember nem tud örülni az apróságoknak, mint pl. hogy süt a nap, háborúmentes övezetben él, nem törnek az életére, van mit ennie, van hol laknia, nincs halálos betegsége, van szép gyereke, csiripelnek a madarak, illatosak a virágok, stb., mert annyira lekötik a problémái, hogy csak arra tud koncentrálni, ami nyomasztja, arra már nem marad ideje meg energiája, hogy azzal is foglalkozzon, aminek örülhetne.
Van aki eleve nem is képes arra, hogy ezek a hétköznapi örömök boldoggá tegyék. Leszrom hogy gyönyörű az idő, leszrom hogy a szép feleségem most sütötte ki nekem a rántott húst, mert reggel dolgozni kell mennem és utálom, úgyhogy szr minden. Így nehéz is boldognak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!