Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért mondják azt hogy boldogo...

Miért mondják azt hogy boldogok a lelki szegények amikor a buta emberek vitatkoznak a legtöbbet?

Figyelt kérdés
2015. máj. 2. 15:47
 1/7 A kérdező kommentje:
rossz helyre írtam ki bocsi
2015. máj. 2. 15:47
 2/7 anonim válasza:
Ezt mégis hogy értetted? Kifejtenéd?
2015. máj. 2. 15:51
 3/7 anonim ***** válasza:
43%
A boldogok a lelki szegények, azt jelenti, hogy feladtad az anyagias tárgyaktól, mások véleményétől és külsőségektől való függőséged.
2015. máj. 2. 15:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Én sem értem mit akarsz mondani.
2015. máj. 2. 15:56
 5/7 A kérdező kommentje:

kedves 2-es hogy jelenthetné azt amikor mindaz amit felsoroltál materialista dolgokat képvisel? o.O

1-es 2-es Mit nem értettek?

2015. máj. 2. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Nézz utána inkább a fogalmaknak. A kifejezés Jézus hegyi beszédében hangzik el, nyilván bibliai szempontból értelmezendő. Azt takarja, hogy tisztában vannak a szellemi szükségleteikkel, Istenre szorulnak, alázatosak, nincs tele a lelkük világi büszkeséggel, önhittséggel.
2015. máj. 2. 16:18
 7/7 anonim ***** válasza:
nem vagyok szakértő a témában. ez valahol a Bibliában található. tudtommal arra vonatkozik, hogy ők képesek őszintén hinni Istenben, nem úgy mint a bölcselkedők, akik a miértekre, hogyanokra keresik a választ. Isten nem szereti ha meg akarják érteni. hinni kell Benne minden kétség nélkül. ezért boldogok a lelki szegényem, ők képesek erre és ugyebár a hit az egyetlen igaz út a boldogsághoz.
2015. máj. 2. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!