Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen rosszindulatúak...

Miért ilyen rosszindulatúak gyakorin (és bárhol máshol) az emberek az öngyilkosságot fontolgatókkal szemben?

Figyelt kérdés

Ahelyett, hogy meghallgatnák őket, egyből odavágják neki, hogy csak rinyál. Szerintem, ha egy ember eljut odáig, hogy ilyen fogalmazódik meg benne, akkor tényleg vannak problémái. Persze lehetnek kivételek, akik tényleg csak figyelemre vágynak, miközben minden oké, de véleményem szerint igen sokan szorulnak segítségre, és páran ide jönnek fel, mert máshol nem értik meg őket. De az itteniekre sem lehet számolni, mert mindenki azzal jön, hogy ő milyen f***a gyerek, összejött neki minden, a kérdezőnek is sikerülhet, ha ,,nem lenne olyan lúzer". Hja. Csak azzal nincsenek tisztában a kommentelők, hogy nem mindenki indul azonos helyzetből, illetve mindenkinek más a tűrőkpessége. A bajba jutottakon segíteni kell, nem fröcsögni nekik.

F

2017. jún. 18. 19:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Ugye miylen véletlen? 😁
2017. jún. 18. 20:51
 22/27 A kérdező kommentje:
21-es, ne légy ilyen paranoid.
2017. jún. 18. 20:52
 23/27 anonim ***** válasza:
Nem vagyok az csak feltünt, érdekelt, rákérdeztem....
2017. jún. 18. 20:56
 24/27 anonim ***** válasza:
Abszolút igazad van és nagyon jól látod a helyzetetet. Én azon kívül még azt sem tartom túlságosan szerencsésnek, hogy a moderátorok kitörlik az ilyen jellegű kérdéseket, ahogyan a társkeresős kiírásokat is. Nem tudom pontosan ezzel mit akarnak elérni, de helyesebb lenne inkább csak a negatív tartalmú hozzászólásokat kitörölni, annak érdekében, hogy a segítő szándékúak megmaradhassanak. Hiszen aki öngyilkosságra gondol, annak valóban segítségre van szüksége, akkor is ha az csak mindössze néhány lelkesítő szó egy ismeretlen embertől. Ezt a dolgot igenis nagyon komolyan kell venni, ha valaki esetleg viccesen is említi meg, akkor is elgondolkodtató miért jutott eszébe az illetőnek az öngyilkosság gondolata. Néha viccesnek tűnő dolgok is komolyra fordulhatnak.
2017. jún. 18. 23:12
 25/27 anonim ***** válasza:

Olvasd el: Arany János: Czakó sírjára

Egy öngyilkos barátjának a temetésére írta.

Kb rájössz mi ez a mentalitás.

2017. jún. 19. 00:38
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem képesek megérteni őket, nem is tudják, ezért egyszerübb fröcsögni rajtuk. Az összes pszichés problémákkal küzdő embert egyfajta torzulás jellemzi. A személyisége, és a gondolkodásmódja torzul el egy kissé, betegségtől függően. Ez valamilyen szinten mindig nyomot hagy egy személyben, gyógyulás után is. Ez a torzulás ad a személynek egyfajta látásmódot, máshogy gondolkodik, és máshogy látja a világot. Egyfelől ez hasznos dolog, másfelől ha ez elfajul lehetővé teszi a gyilkosság, öngyilkosság lehetőségét. Azok az emberek, akik nem küzdöttek/kűzdenek pszichés problémákkal nem értik hogy mi okozza ezt a másiknál, nem tudják elképzelni hogy mi vitte rá erre a tettre.

Másfelől, az a tévhit is itt van, hogy aki öngyilkos akar lenni, az biztos ilyen "depihercegnő". Rengeteg féle embert láttam, többek közt elmebetegeket, személyiségzavarosokat...Meglepően sok a velem egykorú személy, aki depressziós, vagy már túl van egy öngyilkossági kísérleten. Rengetek gyerek vágdossa magát, vagy próbálkozott már öngyilkossággal, de eddig nem láttam olyat aki "divatból" csinálta volna. A legtöbbjüket elhanyagolták a szülők, állami gondozásban voltak, vagy már eleve rendelkeztek pszichés betegségekkel, többek közt depresszióval, vagy disszociatív személyiségzavarral.

Az emberekben van egyfajta félelem is, mert nem értik meg a viselkedését, gondolkodását. Meg azért is, mert aki elmebeteg, vagy pszichés beteg az közveszélyes, és félni kell tőlük. Megnyugtatok mindenkit, hogy ez nagyrészt baromság...Nagyon ritka az, hogy egy beteget le kéne kötözni.

2017. jún. 19. 17:23
 27/27 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 26-os válaszoló minden szavával.
2017. jún. 20. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!