Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tartják egyesek bátor...

Miért tartják egyesek bátor tettnek az öngyilkosságot?

Figyelt kérdés
Sok ember mondja hogy jajj öngyilkosok hogy hogy lehet ekkora bátorságuk hogy megöljék magukat... bátorság? Mi abba a bátorság hogy ha valaki azért öli meg magát mert feladja ahelyett hogy szembenézzen a problémáival? Ez nem sokkal inkább gyávaság felsőfokon?
2016. szept. 12. 20:57
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

1. Nem könnyű legyőzni a saját túlélési ösztöneidet és a félelmet attól, hogy túléled, és nyomorék leszel, plusz a társadalom kitaszítottja (persze ez attól is függ, milyen módszert alkalmazol). Ezen nem segít, hogy bár ritkán, de előfordul, hogy túlélik olyanok is, akiknek a fizikai törvények szerint gyakorlatilag biztosan meg kellett volna halniuk (pl. esés nagyon magasból). Biztos módszer csak a Dignitas, de az nagyon drága és hosszadalmas, illetve bizonyos helyeken eutanázia, de az inkább csak halálos nem-mentális betegségben szenvedőknek van.

2. Nem.

2016. szept. 12. 21:02
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Mindenképpen van benne egy alapvető emberi gyengeség is. De ez a gyengeség (valamilyen gyengeség) minden emberben megtalálható mindent embert el lehet oda juttatni, hogy öngyilkos legyen, csak a kérdés az hogy ő észre e veszi a saját sebezhetőségi pontját, és képes az adott helyzetet kezelni ÚGY ,hogy az ne legyen egyre mélyebb, tehát akinek van egy alapvető intelligenciája az nem csinálja meg, de egyáltalán nem kizárt, hogy egyszer te még lehetsz öngyilkos jelölt , de nyilván ne legyen úgy.
2016. szept. 12. 21:02
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
gondolj bele, milyen félelmetes lenézni egy magas házról vagy mikor elsuhan mellett egy gyorsvonat... olyan értelemben bátorság, hogy "ott és akkor" kell hozzá... hogy egyébként, ha az egész életet nézzük, akkor meg éppenhogy nem voltak elég bátrak és nem voltak elég erősek... de az ő döntésük, szerintem mindenkinek joga van feladni
2016. szept. 12. 21:10
 4/9 anonim ***** válasza:
21%

Én amikor eljutottam oda, hogy minden tönkrement, mindennel szembenéztem és semmi nem oldódott meg, akkor jöttem rá, hogy hiába sínylődök évek óta és jön kudard után kudarc, képtelen vagyok öngyilkos lenni.

Számomra nem nagy dolog szembenézni a problémáimmal, mert az nem az alapvető ösztöneim ellen van, hanem csak sodor az ár...

Semmi bátorságot nem látok a problémákkal való szembenézéssel, szerintem a elgtöbb öngyilkos már mind megpróbálta megoldani aproblémáit és szembe nézett vele.

De hát honnan a f&szból tudná az aki még nem volt ott, hogy MINDEN kudarc az életében, és csak az öngyilkosság marad...

Legöbb esetbe kétlem, hogy az lenne a háttérbe, hogy jaj "megcsalt a pasim" aztán a vonat elé ugrok... bár biztos vannak ilyenek is, de biztos a kissebség.

2016. szept. 12. 21:19
 5/9 anonim ***** válasza:
83%

bátorság kell ahhoz, hogy föladd az ismeretlen jövődet

majd ha netán te is oda sodródsz, akkor gyávázd le magad!

2016. szept. 12. 21:31
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
Aki nem totál részegen szédül le a panel tetejéről az igenis iszonyatosan nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot öngyilkosság esetén. Most gondolj bele! Tudod, hogy ha végrehajtod az adott cselekedetet meg fogsz halni (rosszabb esetben megnyomorodni), megszűnik a létezésed, nemcsak berúgsz vagy belövöd magad és másnap felkelsz valahogy az ágyból, hanem megszűnik minden körülötted és nincs második esély. Akkor kell egy döntés hoznod, mert nincs visszaút.
2016. szept. 12. 22:24
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
Itt nem bátorságról vagy gyávaságról van szó, hanem olyan méretű elkeseredésről és kiltástalanságról, amiből nem látja a kiutat az illető, pedig, mindig van kiút, mégha k...a nehéz is kimászni a legmélyebb gödörből. Szóval a mérhetetlen elkeseredettségüknél fogva már nincsenek a reális ítálőképességük birtokában és itt a legfontosabb a segítő kéz szerepe, ami kirángatja őket ebből a letargikus állapotból.
2016. szept. 13. 01:53
 8/9 anonim ***** válasza:
77%

A szuicid depressziósok döntéseitől nem szabad realitást várni!Az beszűkült tudati állapot,melyből képtelen önálló,jó döntéseket hozni.

A szuicid depressziósból eltűnik az egészséges félelemérzés.Ez nem bátorság,hanem vakmerőség.

Gyávaság?Lehet ilyen minősítéssel is leljebb döngölni a kilátástalanság gödrében.Emberség kérdése.

Van egy jobb ötletem:

Kérdezd meg tőle,hogy mit kellene tennie legjobb barátjának,hogy megölje őt!....Ha azt válaszolja,hogy arra képtelen lenne,szembesítsd vele:Hát nem te vagy legközelebb önmagadhoz?Nem te töltesz legtöbb időt veled?Nem neked kellene legjobb barátodnak tartanod?Te képes lennél megölni azt a legjobb barátodat?

2016. szept. 21. 03:53
 9/9 anonim ***** válasza:
92%

Fennmaradt egy ilyen szólás mondás h az öngyilkosság gyávaság , persze h nem az. Ezt szajkózza mindenki h az.

De nagy bátorság kell hozzá.

Csak elvetendö peldanak akarjak beallitani.

Kilátástalan helyzetek márpedig vannak.

Mondjuk ki az igazat .

2016. okt. 7. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!