Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bátor vagy gyáva dolognak...

Bátor vagy gyáva dolognak tartjátok az öngyilkosságot?

Figyelt kérdés

2012. júl. 22. 07:15
1 2
 1/13 anonim válasza:
28%
Az ongyilkossag a leg gyavabb dolog.
2012. júl. 22. 07:32
 2/13 intrepid ***** válasza:
97%

Ha valaki olyat csinált, amiért életfogytiglant kaphat, akkor azt tartom gyávaságnak, ha nem lesz öngyilkos. Ha valakit felvágnak, és visszavarrnak, mert nem lehet meggyógyítani, tudja, hogy hosszú szenvedés vár rá ágyban párnák közt, meg tudom érteni. Azt viszont, ha valakit nagy szerelme elhagyott, és emiatt kiugrik az ablakon, nem tudom megérteni. Lehet, ha elindul lefelé a lépcsőn, már ott szembetalálkozik a nagy Ő - vel. Láttam egy történetet

a TV.-ben: vezető, a vezetése alatt nagyon nagy hiány keletkezett. Nem tudta kideríteni, hogy hogyan. Öngyilkos lett. Mivel már nem élt, nem tudta megvédeni magát, így minden szart rákentek, minden hiányt leírtak.

2012. júl. 22. 07:35
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

Ez is attól függ, honnan nézed.

Bátor azért mert: belegondolok, kiállok egy hidra,kötelet teszek a nyakamba stbstb... én nem merném megtenni. Akkor most aki megteszi az lehet hogy bátor?

Gyáva azért,mert: Elmenekül a gondjai elől, amikre pedig nagy valószinüséggel van megoldás. Lehet hogy élni, megoldani a gondokat per-pill nehezebb. Ahhoz hogy tovább éljen, küzdjön, megoldja a gondját sokszor nagyobb bátorság kell mint a hidugráshoz.

Azokat meg tudom érteni, akik már tudják hogy elvesztették a csatát egy nagy betegséggel szemben, és nagy fájdalmaik vannak. Nagyon sajnálom őket.

De sajna ismertem olyan családot,akik anyagi zürbe keveredtek, apukánál mi volt a megoldás(?) , öngyilkos lett. Anya ott maradt gyes-en két pici gyerekkel. Nagyon mélyre tud zuhanni az ember, ha nem lát kiutat, igy apát se itélném el, de gondolom egyetérthet mindenki, hogy nem ez volt a megoldás.

2012. júl. 22. 07:52
 4/13 anonim ***** válasza:
25%
Bátornak, erősnek tartom azt, aki megteszi, mert le tudja győzni magában a környezete zsarolását.
2012. júl. 22. 09:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az öngyilkosság nagyon kényes téma. Azért, mert mindenkiben máshogy csapódnak le a dolgok, a terhek. Mindenki máshogy dolgozza fel. Nagyapám testvére 25 évesen lett öngyilkos, szerelem, és rossz gyerekkor miatt, nagyon rossz idegzete volt. Ha valaki olyan helyzetben van, saját belátása szerint dönthet arról, hogy élni akar-e vagy sem. A depressziós ember nem látja a kiutat, csak azt, hogy a helyzet elviselhetetlen, körülmények nem érdeklik, csak az számít, hogy szabaduljon a helyzettől bármi áron. Tudom milyen. Amúgy a legtöbb öngyilkos nem is volt teljesen tisztában tettével, és annak következményeivel, nem minden esetben van eltervezve az öngyilkosság. Tudok mindkettőre példát mondani. Például, a barátom húga eltervezte, leírta, és megcsinálta, stb. A másik pedig a mi első szépségkirálynőnk, Molnár Csilla, csak rá akarsz ijeszteni a családjára, vészjelzést küldeni, hogy baj van, de nem gondolta volna, hogy, 26 tabletta a halálához vezet. A nemszándékkoság, és az átgondolatlanság érződik búcsúleveléből. Nem tartom sem bátor, sem gyáva dolgoknak, mert senki nem tudja, hogy mi játszódott le az illető fejében, sem azt, hogy hogy érezte magát, sem azt, hogy miért tette ezt. Így elítélni sincs jogunk. Persze a legtöbb öngyilkosnak lehetett volna még esélye a boldog életre, és talált volna kiutat, de ezt "külső szemlélőként" mi azért könnyebben megállapítjuk, míg ő azért beszűkültebb tudattal, érzésekkel rendelkezik, ha padlón van. Kérdező, súlyos témákat feszegetsz, de remélem kielégítő volt a válaszom. Erről azért oldalakon át lehetne vitázni..
2012. júl. 22. 16:43
 6/13 anonim ***** válasza:
Találkoztam már pár öngyilkossal (munkám során). Alapvetően gyáva dolognak tartom. Egyébként meg nem is olyan egyszerű dolog (természetesen annak, aki nem is igazán akar suicidálni, csak pl. figyelemfelkeltés miatt). Viszonylag sokat megmentünk.
2012. júl. 22. 17:32
 7/13 anonim válasza:

"vezető, a vezetése alatt nagyon nagy hiány keletkezett. Nem tudta kideríteni, hogy hogyan. Öngyilkos lett. Mivel már nem élt, nem tudta megvédeni magát, így minden szart rákentek, minden hiányt leírtak."

Ezt csak én nem értem? oO

2012. júl. 22. 23:05
 8/13 anonim ***** válasza:
Attól főbb hogy miért lesz öngyilkos az emeber
2012. júl. 23. 02:41
 9/13 anonim ***** válasza:
Bátorság kell hozzá, hogy legyőzd a halálfélelmet, de egyébként gyávaság.
2012. júl. 23. 20:04
 10/13 anonim ***** válasza:
17%

mind 2.

egyrészt , van bátorsága megtenni, senki nem tudja milyen a halál és mégis megteszi. lemond mindenről.

Másrészt megfutamodik, olyan dolgoktól amit meg kellene oldani.

DE akik öngyilkosok lesznek, nagyrészt senki sem tudja milyen fájdalommal küzd. lehet testi vagy lelki.

én is az leszek 1-2 éven belül, a magasságom miatt mert alacsony vagyok 166 cm fiú létemre , 25 éves vagyok.

Ez nálam pl : oylan gond ami megoldhatatlan számomra.

Nem tudom ezt elfogadni. Lelkileg tönkrementem.

Haláltól félek, mert ugye ismeretlen. Nem tudom milyen.

Viszont élni sem akarok.

2012. júl. 24. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!