Bátor vagy gyáva dolognak tartjátok az öngyilkosságot?
Ha valaki olyat csinált, amiért életfogytiglant kaphat, akkor azt tartom gyávaságnak, ha nem lesz öngyilkos. Ha valakit felvágnak, és visszavarrnak, mert nem lehet meggyógyítani, tudja, hogy hosszú szenvedés vár rá ágyban párnák közt, meg tudom érteni. Azt viszont, ha valakit nagy szerelme elhagyott, és emiatt kiugrik az ablakon, nem tudom megérteni. Lehet, ha elindul lefelé a lépcsőn, már ott szembetalálkozik a nagy Ő - vel. Láttam egy történetet
a TV.-ben: vezető, a vezetése alatt nagyon nagy hiány keletkezett. Nem tudta kideríteni, hogy hogyan. Öngyilkos lett. Mivel már nem élt, nem tudta megvédeni magát, így minden szart rákentek, minden hiányt leírtak.
Ez is attól függ, honnan nézed.
Bátor azért mert: belegondolok, kiállok egy hidra,kötelet teszek a nyakamba stbstb... én nem merném megtenni. Akkor most aki megteszi az lehet hogy bátor?
Gyáva azért,mert: Elmenekül a gondjai elől, amikre pedig nagy valószinüséggel van megoldás. Lehet hogy élni, megoldani a gondokat per-pill nehezebb. Ahhoz hogy tovább éljen, küzdjön, megoldja a gondját sokszor nagyobb bátorság kell mint a hidugráshoz.
Azokat meg tudom érteni, akik már tudják hogy elvesztették a csatát egy nagy betegséggel szemben, és nagy fájdalmaik vannak. Nagyon sajnálom őket.
De sajna ismertem olyan családot,akik anyagi zürbe keveredtek, apukánál mi volt a megoldás(?) , öngyilkos lett. Anya ott maradt gyes-en két pici gyerekkel. Nagyon mélyre tud zuhanni az ember, ha nem lát kiutat, igy apát se itélném el, de gondolom egyetérthet mindenki, hogy nem ez volt a megoldás.
"vezető, a vezetése alatt nagyon nagy hiány keletkezett. Nem tudta kideríteni, hogy hogyan. Öngyilkos lett. Mivel már nem élt, nem tudta megvédeni magát, így minden szart rákentek, minden hiányt leírtak."
Ezt csak én nem értem? oO
mind 2.
egyrészt , van bátorsága megtenni, senki nem tudja milyen a halál és mégis megteszi. lemond mindenről.
Másrészt megfutamodik, olyan dolgoktól amit meg kellene oldani.
DE akik öngyilkosok lesznek, nagyrészt senki sem tudja milyen fájdalommal küzd. lehet testi vagy lelki.
én is az leszek 1-2 éven belül, a magasságom miatt mert alacsony vagyok 166 cm fiú létemre , 25 éves vagyok.
Ez nálam pl : oylan gond ami megoldhatatlan számomra.
Nem tudom ezt elfogadni. Lelkileg tönkrementem.
Haláltól félek, mert ugye ismeretlen. Nem tudom milyen.
Viszont élni sem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!