Az élet értelme maga az hogy gondolkodjunk az élet értelmén! Az egyén életének nincs értelme , az élet értelme csak is kizárólag az egész emberiségre levetítve értelmezhető.
Ugyanis az Isten nem tudja miért hogyan keletkezett saját lény , mitől Isteni ő , mi Istenségével a feladata , mi az Istenségének az értelme és ezért teremtett minket hogy ezen gondolkodjunk , erre a kérdésre amire ő se tudja a választ az emberiség megadja! Ha az emberiség egyszer majd eltűnik azt jelenti hogy Isten megtudta tőlünk a választ. Tehát nekünk felesleges gondolkodnunk az élet értelmén mert maga az életünk az értelem , Isten létének értelmén kell gondolkoznunk , és cselekednünk a ráció és ösztöneink szerint hogy Isten megkaphassa a választ és visszatérhessünk az örök fényességbe , mert mindannyian Isten egy darabkája vagyunk amelyeket a fő mozgató fényesség serkentett életre.
nekem a gyerek lett az :) nézem minden nap, hogy egy kis zigótából egy kis gondolkodó, csintalankodó "emberszabású" lett, akit nagyon szeretek, és terelgetek az élet útján, és annyira jó dolognak találom, hogy nem is szeretnék sose meghalni, csak azt nézni, hogy alakul az élete, nem is tudnám nélküle elképzelni a létezést, és azt hiszem, ha ő egy eredményes, boldog emberré nő fel, és ő is szeretetet és boldogságot ad valakinek, már nem is éltem hiába :)
nekem ő az, én anya vagyok.
ha nem lenne gyerek, akkor önmagam dolgai adnának értelmet az életemnek, hogy én jól éreztem magam a világban.
így összességében szerintem az élet értelme a LÉTEZÉS, A TUDATI LÉTEZÉS.
hogy ha globálisan nézem, és elrugaszkodok a szubjektivitástól akkor szerintem az életnek nem értelme van, hanem adott feltételek közötti létrejötte, ami az univerzum működéséből fakad, és mivel az univerzum határtalan, így végtelen számú oka van a létezésnek.
mivel ez túl bonyolult, maradjuk a szubjektivitásnál, és azért kell hogy éljenek a tudatok, hogy tudják, van létezés és a léttel járó boldogságot és szépséget adó dolgok :)
A fajfenntartás.
Bár annak sincs igazán értelme. Nincs lényeg benne.
Jelentéktelen porszem vagyunk a világegyetemben.
Az egyéneknek viszont a szükségleteik kielégítése lehet az értelem.
Élet nélkül nem lenne értelme a világegyetemnek. Élet alatt egyéb élőlényeket is értünk. Az ő életük értelmét nehéz emberi fejjel megérteni, hiszen születnek, gyarapodnak, szaporodnak, elpusztulnak. Az embernek viszont nem volt elég ez, és a bonyolultabb agyának megfelelő, bonyolultabb játszóteret hozott létre.
Az emberi élet értelme szerintem, hogy megkeresd, kiépítsd és elfoglald azt a pozíciót az emberi közösségedben, amiben jól érzed magad, amitől úgy érzed, hogy képességeidet ki tudod bontakoztatni, és mások hasznára válsz.
Amely pozícióban a feladataid és a képességeid egymásnak feszülve harmónikus egyensúlyban vannak, és a folyamatos fejlődésed is biztosított.
Nem gondolom, hogy az állandó boldogság elérhető, mivel a boldogságot csak annak hiányához képest tudom értelmezni. Egy boldogságot okozó állapotot, ha tartósan áll fenn, megszokunk, és az általános közérzetünk részévé vélik. Úgy gondolom, hogy a kellemetlen érzéseket nem elkerülni, hanem átélni kell, és figyelni kell rájuk, mit üzennek, hogy mit változtassunk.
Az élet számomra egy játék. Játszd cheat nélkül, játszd keményen, élvezd, élj át mindent, amit ad, munkád javait pedig ne szégyelld élvezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!