Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan válhatok jobbá? Egyálta...

Hogyan válhatok jobbá? Egyáltalán van-e értelme az öntökéletesítésnek?

Figyelt kérdés
Sokszor érzem úgy, hogy jó meglátásaim vannak, remek ítélő képességgel rendelkezek, rugalmas vagyok és tág látókörű. Valami folyamán pedig szembesülök azzal, hogy mennyire önző embertípus vagyok, olykor csőlátású, büszke és egoista illetve az azelőtti- helyesnek vélt- nézetet hibásnak tartom. (Ez az a helyzet, mikor elbizonytalanodom, vagy egy újabb rálátasból vizsgálom ). Próbálok minél tudatosabban élni, mindíg megkérdőjelezem a nézőpontjaim és véleményeim helyességét. Talán ebből adódóan fordul elő a sokszori változás a szemléleteimet tekintve. Nagy az önkritikám és rájöttem,arra törekszem, hogy magamhoz mérten a legjobb legyek, túlhaladjam saját magam. Viszont olykor belebonyolodok, ezért egy külső szemlélő véleménye segíthet. A kérdés az, hogy mi segíthet a látóköröm bővítésében? A belülről fakadó elhatározottságom, több negatívummal jár, mint pozitívummal? Ez egy végtelen és értelmetlen folyamat? Ha értelmetlen, akkor mit kezdjek az elszánt törekvésemmel (miként hasznosítsam)? Érdemes-e ebbe átlagnál több energiát fektetni?

2016. ápr. 10. 20:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia, nem foglalkozol túl sokat magaddal gondolat téren? Mennyit jársz társaságba? Színesebb, érdekesebb, tapasztaltabb, jobb, ("tökéletesebb"...) ember nem leszel magadban gondolkodva, hanem leginkább mások által. Még a hibáidat is mások által fogod jobban megismerni, mint a saját levedben főve...
2016. ápr. 10. 20:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Intovertált vagyok..gyakran kerülöm a tásaságot és jobban érzem magam a gondolataimban. De hasznosnak vélem a tanácsot. Köszönöm!
2016. ápr. 10. 20:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Értem, amit mondasz, de ne kibúvót keress :) Találd meg azokat az embereket, akik mellett szeretsz lenni, ki tudsz nyílni! Az ember sajnos nem úgy működik, hogy kitalálja, és nekiáll magában fejlődni. Amúgy most sem hiszem, hogy rossz ember lennél.
2016. ápr. 10. 20:59
 4/7 A kérdező kommentje:

"Az ember sajnos nem úgy működik, hogy kitalálja, és nekiáll magában fejlődni."

Ez igaz, de lehet csak az életre, mint környezetre vonatkozóan. Más környezetben még nem vizsgáltuk az emberi természetet, mert lehetőség nagyon nem is adódik rá. Érdekes lenne elképzelni, hogy az élet egy szimuláció. Akkor vajon igazából mire képes az ember?...elkalandoztam.

2016. ápr. 10. 21:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Hidd el, a pszichológiában épp elég szemszögből vizsgálják az emberi természetet. Egyébként érdekesek a gondolataid, csak ez egy nagyon messzire nyúló eszmecsere lenne, ha most részletesen reagálnék - és ennek nem itt a helye :)
2016. ápr. 10. 21:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaid!:)
2016. ápr. 10. 21:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Ne viccelj, nincs mit :-)
2016. ápr. 10. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!