Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van értelme küzdeni?

Van értelme küzdeni?

Figyelt kérdés

Az igazság az, hogy kicsit introvertált vagyok, soha nem voltam társas ember, legtöbbször egyedül magamnak éltem élek, sokszor nekem az nyújt nyugalmat biztonságot hogy itthon vagyok gépnél, tvnél, olvasok néha néha, és semmilyen embernek nem kell hallgatnom a lehúzó hülyeségét.

Épp emiatt gyerekkorban nem alakúlt ki bennem a törekvés, a saját folyamatos gondolkodás,a cél tudat, mint másoknál.

de tudom ez igy nem vezet sehová, mert már nemsokára töltöm a 26 évet. és azért zavar már ha emberekkel találkozom mindig elöbb utóbb szóba jönnek hogy mit csinálok.vagy mikor beszélnem kell magamról..

de mindig háritanom kell. Részben szociális hiányosságaim is vannak, emberekkel való helyzet kezelés, csak emiatt nem jutok előrébb.. Régen még gyerekként nem foglalkoztatott ennyire ez a dolog, meg pont amiatt hogy kivontam magam társas helyzetekből, most pont amiatt van ez a következmény.. Szeretnék ebből kijönni. Már kb 2 éve hogy a tudatomra ébredtem, és belássam magamba ezeket a dolgokat, és elgondolkodjak hogy mit is kellene. 2 véglet van, vagy igy maradok, elvagyok, de akkor arra ne számitsak hogy családom lesz, vagy elkezdem magamat "edzeni belevinni helyzetekbe, különböző tréningek, segitség által erőre kapni.. Csak nemtudom ez hogy lenne megvalósitható.. ahogy láttam olvastam történetekbe is meg embereknél is, hogy van hogy évekig csak egyetlen egy dologért küzd hogy olyan szintre tornássza magát hogy "átmenjen, megfeleljen különböző elvárásoknak.

Most az, ha én arra gondolok csak, hogy elérjek embereknél egy szintet, társas helyzetben, hogy szeressék a társaságom, ahhoz megállás nélkül tanulni, gyakorolni kell A-Z ig mindent ebben a témában, pl érdekérvényesités, konfliktus kezelés, humorérzék és még sorolhatnám... mindegyikbe bele kell vinnem magam hogy megértsem és megtanuljam.. nemtudom elképzelni se, mennyi idő lenne.

Azt tudom hogy egy idő után biztos adna erőt, ha valamit magamhoz képest máshogy és jól csinálok, sok ilyentől meg gondolom nő az önértékelés, önbizalom.. de nemtudom, jó lenne tudni mi lenne az a dolog ami erőt adna erre, hogy le küzdjem az eddigi hiedelmeimet, félelmeket..

Lényegében kérdés az hogy megvalósitható e fejlődés ilyen korban ? érdemes ? Nem arról van szó hogy Magamra erőltessek különböző sablonokat, hanem önfejlesztés, amit sok ilyen könyvből olvastam már, ahogy leirják, emberek a történeteiket, vagy az a kijelentés hogy amit más meg tud azt te is megtudod..

S ezt az egészet ahogy fejben összeraktam, ahhoz hogy elérjek dolgokat, ahhoz jó kommunikáció, kiállás kell, tehát ettől múlna az is milyen hoszabb távú hivatásom lenne

2016. márc. 25. 15:45
 1/2 anonim válasza:
Persze, hogy van értelme küzdeni :). Ilyen korban is! Előtted még az élet. Örülhetsz, hogy sikerült rájönnöd arra, hogy változtatnod kell. Ez a lényeg. Érdemes küzdened azért, hogy megváltoztasd a jelenlegi helyzeted. Nem veszíthetsz ezáltal semmit, csak is nyerhetsz. Csak próbálkozz és majd bele fogsz jönni. Ezeket nem tanulni kell, hanem megtapasztalni. Az már a te egyéneden múlik, hogy különböző helyzeteknél, hogyan reagálsz. Mindenki más-más egyéniséggel rendelkezik, és mindenki másképpen reagál. Igaz, néhány alapvető illem, viselkedési szabályt nem árt, hogy ha tudsz. De te is egy egyéniség vagy, és csak annyit kellene tenned, hogy jobban megmutatod magad.
2016. márc. 25. 18:57
 2/2 anonim ***** válasza:
Igen, én majdnem megöltem magam, lelkileg már olyan szinten álltam, aztán azt mnodtam ennél nem lehet rosszabb, tehát kibírom még valameddig hátha helyre jönnek a dolgok. És végülis nem lett rosszabb, de jobb se.De most így 4 év után azt érzem, hogy helyre fognak jönni a dolgok, meg már annyira nem rossz mint akkor.
2016. márc. 26. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!