Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják magukra a...

Miért mondják magukra a teljesen átlagos emberek azt, hogy ők különcök?

Figyelt kérdés
Nemrég mondta egy lány az osztályban, hogy ebből az osztályból az lóg ki, aki nem különc. Ezen elgondolkodtam, mert velem nem nagyon foglalkoznak (persze van 1-2 barátom). Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy én különc vagyok, csak azt, hogy ha az osztály kb 70%-a kilóg a sorból az elmélete szerint, ez nem lehet, mert így ők vannak többen, és ők nem lesznek itt a különcök. Egyébként ezt egy teljesen átlagos lány mondta, akit ugyanazok érdeklik, mint a lányok nagy részét. Számomra nem az a különc, ha valaki nevetgél, hangoskodik, hülyéskedik (mert ezt kb minden ember csinálja), hanem más dolgok érdeklik. Pl lány esetében nem a sminkek, hanem a természetfilmek (ez egy kicsit hülye példa volt). Csak azt nem értem, hogy ők miért gondolják magukat különcnek?

2017. jún. 1. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
93%

- Mi mind egyéniségek vagyunk!

- Én nem!

:D

Amúgy ez tinibetegség, az értelmesebbje úgyis kinövi.

2017. jún. 1. 19:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezt úgy értettem, hogy velem nem nagyon foglalkoznak, de igazából nem is szeretnék velük barátkozni.
2017. jún. 1. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Mert mindenki kiakar tünni valamiben. Ilyen korban átlagosnak lenni gáz, majd kinövik.
2017. jún. 1. 19:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert jó érzéssel tölti el, ha különlegesnek tartja magát. Ha más szerint nem is, de ha saját magáról ezt gondolja, az már neki elég. Aki meg ismeri el az ő ,,különlegességét", az meg csak azért lehet, mert a másik ,,tucat".
2017. jún. 1. 19:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az átlagos ember örüljön neki, hogy nem különc, mert így nem kell szenvednie az embertársaitól. Egyébként azt vettem észre, hogy az átlag emberek csak akarnak különcök lenni és ezt úgy próbálják bebizonyítani, hogy megjátsszák, hogy milyen igényesek és beadják, hogy ők mennyire bölcsek és micsoda életfilozófiájuk van. De maradjunk annyiban, hogy az átlag emberek annyira egyformák, hogy mégis ugyanott tartanak. Különccé válni lehetetlen, arra születni kell. Míg az átlag ember csak próbál az lenni, addig a különc ember akarata ellenére furcsa. Nem azért más a világnézete és az ízlés világa, mert ki akar tűnni a tömegből, egyszerűen szubjektív szemléletmódja természetből adódóan sajátos. Sajnos emiatt sokat is szenvednek, mert lépten-nyomon meg nem értettségekbe ütköznek és nagyon nehezen találnak igaz barátot. Ráadásul a különc ember az általában bolond és olykor furcsa szokásai vannak, de egyben lenyűgöző teremtés, akinek a képzelőereje nem szab határokat. Amúgy az Arany virágcserép című könyv főhőse, Anselmus, a megtestesült különc ember, illetve Amelie csodálatos élete című filmből természetesen Amelie.

A való világban különceket többnyire lenézik, nem szeretik vagy kerülik, mert az átlag ember nem érti őket. Egyébként az elmúlt idők legnagyobb művészei mind különcök voltak. Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, E.T.A. Hoffman (ő írta az az Arany virágcserepet), Pablo Picasso, Salvador Dali....

2017. jún. 1. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!